Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2008 - Anul XIII, nr. 218 (3899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Petre Roman, numit de Tăriceanu Înalt Reprezentant al Guvernului pentru românii din străinătate

Marţi, 16 Septembrie 2008 (20:20:28)
Fostul lider democrat Petre Roman a fost numit, prin decizie a premierului Călin Popescu Tăriceanu, în postul de Înalt Reprezentant al Guvernului pentru românii din străinătate, în cadrul Cancelariei premierului, cu funcţia de consilier de stat.

Conducerea PNL a validat, marţi, candidatura lui Petre Roman, din partea formaţiunii liberale la alegerile parlamentare din noiembrie.

Tăriceanu a anunţat, ca preşedinte al PNL, că Biroul Politic Central al partidului a validat candidatura lui Petre Roman pentru un post de senator într-un colegiu din Europa.

Guvernul arată, într-un comunicat, că Înaltul Reprezentant al Guvernului se va ocupa de promovarea şi susţinerea intereselor comunităţilor româneşti din afara graniţelor, în cooperare cu Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din Ministerul Afacerilor Externe şi de promovarea intereselor românilor aflaţi la muncă în străinătate în relaţia cu autorităţile din statele de reşedinţă.

În noua calitate, Petre Român va mai avea ca obiective cunoaşterea problemelor cu care se confruntă românii aflaţi în străinătate şi identificarea, împreună cu instituţiile guvernamentale din România, a soluţiilor pentru rezolvarea acestor probleme, precum şi asigurarea unei comunicări eficiente şi active cu reprezentanţii asociaţiilor şi organizaţiilor românilor aflaţi la muncă în străinătate şi ai asociaţiilor reprezentative ale comunităţilor româneşti din afara graniţelor, conform sursei citate.

El se va coordona cu ministerele cu atribuţii pe domeniile care privesc problematica românilor din străinătate, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii, Departamentul pentru Afaceri Europene şi Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, cu sprijinul financiar şi logistic al Cancelariei premierului pentru desfăşurarea activităţilor din mandatul primit.

Petre Roman are 62 de ani, a fost primul prim-ministru al României postrevoluţionare până în septembrie 1991, iar în 2000 a ocupat funcţia de ministru de Externe.

Timp de două legislaturi a deţinut mandatul de deputat, iar în intervalul 1996-2000 pe cel de senator. Din 1996 până în decembrie 1999 a fost preşedinte al Senatului.

Petre Roman a fost lider al Partidului Democrat până în 2001, fiind înlocuit de Traian Băsescu la conducerea formaţiunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petre Roman, numit de Tăriceanu Înalt Reprezentant al Guvernului pentru românii din străinătate.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petre Roman, numit de Tăriceanu Înalt Reprezentant al Guvernului pentru românii din străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei