Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2008 - Anul XIII, nr. 218 (3899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schimbare

Serviciile sociale, mutate în sediul de Primărie de la Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Începând de săptămâna aceasta, sucevenii care au de rezolvat probleme care ţin de protecţia socială, de alocaţii pentru copii sau de autoritate tutelară, vor trebui să se deplaseze la sediul de Primărie din Burdujeni, unde a fost mutată Direcţia Socială.

Decizia de a muta acolo toate serviciile care ţin de Direcţia Socială este motivată de lipsa spaţiilor din sediul Primăriei Suceava, situat vizavi de Parcul Areni, unde în ultimii ani s-au tot făcut diverse lucrări în urma cărora spaţii deschise, precum capete de holuri sau chiar holul de la parterul clădirii au fost transformate în birouri.

„Legislaţia şi intrarea în UE ne-a obligat să înfiinţăm multe servicii noi ori să suplimentăm numărul de locuri de la direcţiile existente. O mare problemă o avem şi cu depozitarea numărului foarte mare de acte cu care trebuie să lucreze toate aceste direcţii şi servicii din Primărie. Tocmai de aceea am decis ca întreaga Direcţie Socială să fie mutată în mini-Primăria de la Burdujeni, unde îşi are rostul, mai ales că majoritatea celor cu probleme sociale provin din acel cartier şi acum le este mai simplu să ajungă acolo”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Toate cele patru servicii principale din cadrul Direcţiei Sociale sunt funcţionale de astăzi la etajul I al Primăriei din Burdujeni, amenajată în clădirea fostului Cinematograf: Autoritatea tutelară – camera 1, Alocaţii – camera 2, Protecţia Socială - camera 3 şi Ajutoare sociale – camera 4.

 

Birou de registratură în Burdujeni

Şefa Direcţiei Sociale, Narcisa Marchitan, a precizat că în primele două - trei zile vor putea fi rezolvate doar cazurile de urgenţă, dar că până la sfârşitul săptămânii, toate serviciile vor putea funcţiona la parametri normali:

„Pentru că abia ne-am mutat aici, se mai lucrează încă la instalarea reţelei intranet şi Internet prin care avem legătură directă cu serverul Primăriei, tot acum urmând să ne aranjăm dosarele aduse de dincolo în noua cameră de arhivă. De asemenea, lucrăm la înfiinţarea unui birou de Registratură aici, la Burdujeni, pentru ca oamenii să nu fie nevoiţi să meargă şi în Centru, la sediul principal al Primăriei, pentru a pune o ştampilă. Toate serviciile pe care le aveau la dispoziţie în vechea locaţie vor fi prezente şi aici”.

Printre serviciile pe care le prestează Direcţia Socială se numără realizarea de anchete sociale, în urma cărora se oferă drepturi suplimentare familiilor cu probleme, acţiuni de protecţie a copiilor, acordarea alocaţiilor de stat şi a ajutoarelor sociale (inclusiv masa la Cantină), precum şi preluarea şi prelucrarea cererilor de acordare a ajutoarelor de căldură pentru familiile care se încălzesc folosind lemne, cărbune sau alţi combustibili petrolieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serviciile sociale, mutate în sediul de Primărie de la Burdujeni.
 Vizualizări articol: 1148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Serviciile sociale, mutate în sediul de Primărie de la Burdujeni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei