Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2008 - Anul XIII, nr. 218 (3899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Costurile ascunse ale pantofilor cu toc

Un număr tot mai mare de femei poartă pantofi cu tocuri înalte, ceea ce creşte îngrijorarea cercetătorilor vizavi de efectele pe termen lung pe care aceste accesorii feminine le pot avea asupra sănătăţii picioarelor, informează Daily Mail online.

Studii recente au arătat că o treime dintre femeile care poartă pantofi cu tocuri suferă de probleme permanente din cauza tocurilor înalte - de la dureri la nivelul degetelor de la picioare la daune ireversibile la nivelul tendoanelor.

Multe dintre probleme, care pot apărea simultan, sunt cauzate de presiunea sporită pe care pantofii cu toc o exercită asupra călcâiului, înălţimea tocului putând genera şi afecţiuni ale genunchilor şi spatelui.

Tocurile înalte de tip "stilleto" au devenit populare iniţial în anii 1930, ele fiind utilizate mult timp numai la ocazii speciale, dar devenind populare şi un accesoriu "must have" cotidian mai ales după succesul înregistrat de seriale precum "Totul despre sex".

Una din zece femei poartă pantofi cu tocuri cel puţin trei zile pe săptămână, un studiu recent stabilind că o treime sunt afectate de pe urma căzăturilor suferite în timp ce purtau tocuri.

 

Durere şi disconfort

"Tocurile ridică călcâiul şi determină o modificare a centrului de greutate", spune Mike ONeill, purtător de cuvânt al Society of Chiropodists and Podiatrists din Marea Britanie, referindu-se la alte efecte ale purtării de pantofi cu toc. "Echilibrul poziţiei corpului se realizează prin curbarea spatelui, ceea ce determină modificarea poziţie splinei şi exercitarea unei presiuni asupra nervilor spinali", a adăugat el.

Această modificare a poziţiei corpului poate conduce la apariţia sciaticii, caracterizată prin durere şi disconfort inclusiv la nivelul picioarelor.

O altă problemă este reprezentată de afecţiunile care apar la nivelul tendonului lui Ahile, care suferă daune ireparabile de pe urma purtării zilnice de pantofi cu toc. "Acest tendon este unul elastic, care asigură întinderea şi flexarea piciorului. Multe femei care poartă pantofi cu toc suferă des de o scurtare a tendonului deoarece, odată ce călcâiul este orientat în sus, tendonul se rigidizează. O întindere la loc a acestuia poate fi foarte dureroasă", spune ONeill.

Dintre problemele generate pentru picioare de pantofii cu toc fac parte calusurile osoase la baza degetului mare, cauzate de pantofii prea strâmţi sau incomozi, deformarea rigidă a călcâielor sau bătăturile. În plus, unele femei se confruntă şi cu o "chircire" a degetelor, determinată de eforturile de a-şi introduce picioarele în pantofi.

 

Avantaj

Cu toate acestea, pantofii cu tocuri înalte nu au doar efecte negative asupra femeilor, cercetătorii italieni stabilind că reprezentantele sexului frumos care poartă pantofi cu tocuri au o viaţă sexuală mai bună, deoarece aceştia influenţează activitatea muşchilor pelvieni, care au un rol vital în performanţa sexuală şi satisfacţia generată de actul sexual.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costurile ascunse ale pantofilor cu toc.
 Vizualizări articol: 2554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Costurile ascunse ale pantofilor cu toc5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei