Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2008 - Anul XIII, nr. 218 (3899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Poporul alegător, de elodii nu duce dor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sanda-Maria Ardeleanu, unul dintre cei doi prorectori ai Universităţii „Ştefan cel Mare”, va candida pentru Camera Deputaţilor din partea PD-L pe Colegiul Suceava 1 (municipiu). Deputata Mirela Adomnicăi va candida pentru Camera Deputaţilor din partea PSD pe Colegiul Suceava 3 (Şcheia). Şi gata cu femeile în politica de Liga Campionilor.

În judeţul Suceava, şi, în România, în general, sunt trei partide care contează: PD-L, PSD şi PNL. În judeţul nostru sunt 10 colegii pentru Camera Deputaţilor şi 4 colegii pentru Senat. Deci, sunt 42 de candidaţi pentru 14 locuri, iar printre cei 42 de candidaţi găsim doar două doamne. Adică, doamnele sucevene sunt prezente în palierele superioare ale politicii în proporţie de doar 4,7 %.

De ani de zile se tot vorbeşte despre egalitatea femeilor şi bărbaţilor în toate domeniile, inclusiv în cel politic. Însă, doar se vorbeşte. Realitatea bate vorba mai rău decât viaţa care uneori bate filmul de-l ascultă cu urechea.

La diversele manifestări politice dedicate femeilor, apar tot felul de bărbaţi de partid şi de stat care vin cu pilde de genul: „Într-o casă bărbatul e capul, dar femeia e gâtul” şi „În spatele fiecărui bărbat de succes se află o femeie puternică”. După aia se mai fac câteva glume nesărate, se vorbeşte despre necesitatea promovării femeilor în politică, se aplaudă, se bea o cafea pe holuri, se bârfeşte şi se pleacă. Bărbaţii pleacă la sediile partidelor, iar femeile pleacă la shopping, să ia copiii de la şcoală sau direct la cratiţă.

Totuşi, despre PD-L şi PSD se poate spune că-s partide curajoase din moment ce au hotărât să treacă pe liste şi câte o doamnă. Spun asta gândindu-mă la eşecul înregistrat în vara acestui an de candidata PNL la Primăria Sucevei, Angela Zarojanu.

Pentru bărbaţii alegători doamnele din politică sunt nişte muieri, nişte coţofene care mai bine ar sta acasă pentru a avea grijă de copii, soţi, telenovele şi oala sub presiune pusă la fiert fasole.

Pentru femeile alegătoare doamnele din politică sunt nişte capre, nişte nesuferite, nişte vopsite şi nişte fandosite, ca să nu spun mai multe.

Una peste alta, partidele le oferă alegătorilor ceea ce vor, adicătelea candidaţi de sex masculin. Nu contează cum arată, cum gândesc şi cum vorbesc aceştia, numai de sex masculin să fie. Spun de sex masculin pentru că nu toţi sunt bărbaţi. Listele pentru alegerile parlamentare seamănă pe undeva cu programele tv de succes: dacă poporul vrea ştiri însângerate, glume nesărate, elodii, diaconeşti şi manelişti, de ce să nu primească? Doar poporul plăteşte şi, din când în când, votează. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poporul alegător, de elodii nu duce dor.
 Vizualizări articol: 2616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Poporul alegător, de elodii nu duce dor4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Excelent editorial trimis de
(16 sep 2008, 16:14:34
Excelent editorial despre una din cele mai mari greseli ce se comite in politica noastra: nu neimplicarea ci obstructionarea sub cele mai diverse forme a afirmarii femeilor in politica! Din cand in cand mai apare cate o beizadea sau o protejata a cate unei marimi politice, (de regula, pe alte criterii decat competenta), rar de tot mai scapa de filtrul acesta aiuristic si cate o adevarata femeie politician. Chiar atat de valorosi se cred barbatii politicieni, ori frica de-a fi pusi in inferioritate de colege ii face sa tina cu dintii de acest "principiu"? Este adevarat ca exemplele cu "savanta" dinainte de '89 si cu 2 bagarete din prezent taie multora pofta de-a mai vedea femei in politica, dar tocmai de aia se-ntampla asa, fiindca este obstructionat accesul normal al femeilor la competitia valorilor!
2.   Dreptul la opinie trimis de
(16 sep 2008, 18:48:33
Aveti dreptate.Femeile din lumea politica sunt blamate si considerate ''neserioase''.
3.   ... trimis de
(16 sep 2008, 22:05:21
Barbatul mergea la vanatoare sau la sfatul tribului, iar femeia statea in pestera si face mancare, are grija de copii, ingrijea ranile capatate de masculi in luptele pentru teritoriu... etc.

Chestia asta se intampla acu cateva mii de ani. Partea proasta e ca unii dintre noi inca mai gandesc si traiesc ca pe atunci.
4.   Rusine trimis de
(16 sep 2008, 22:08:58
Sa-ti fie rusine d-nule Sorin Avram cu comentariul de azi de la radio referitor la FACOS.In Suceava asta mai sunt cateva societati care mai produc si care lupta prin oamenii pe care ii au sa traiasca si sa faca fata in aceasta economie de piata. Si bravo lor ca reusesc acest lucru. Esti poate suparat ca nu se pompeaza bani ( aiurea) in mass media din care faci si tu parte, pentru reclama?? Oamenii( consumatorii) isi dau seama oricum care produse sunt bune si fara a fi nevoie sa cheltui o multime de bani cu reclame costisitoare si care sa va faca voua punga mare.Voi, mass media suceveana in loc sa aparati si sa sustineti putinele societati productive care mai sunt in Suceava, va bateti joc de ele.Rusine inca o data, am crezut un timp ca esti mai destept, dar te poti duce in politica linistit.
5.   TURMENTATUL trimis de
(17 sep 2008, 09:28:30
unCRETIN CU MINTEA CAT NUCA SPECIALIST IN TOATE CU DOCTORATUL IN SPAGA SI ALCOOL. ASTA ESORIN AVRUM!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei