Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2008 - Anul XIII, nr. 218 (3899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri redistribuite

Bani pentru refacerea canalizării oraşului Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administraţia locală din Fălticeni va primi bani pentru refacerea canalizării distruse de alunecările de teren de la începutul lunii august. Banii vor fi redistribuiţi din sumele alocate de Guvernul României pentru refacerea obiectivelor distruse în urma inundaţiilor din iulie. Decizia de a redirecţiona o parte din bani spre Fălticeni a fost luată ieri, în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, fără a se stabili însă şi cuantumul exact al sumei ce va fi destinat acestor lucrări.

Poluarea la care este supusă populaţia din Fălticeni ca urmare a distrugerii sistemului de canalizare ar putea fi rezolvată până la venirea iernii. Spre Fălticeni au fost direcţionate duminică fondurile necesare operaţiunilor de refacere a canalizării, costuri estimate la 35 de miliarde de lei vechi.

Propunerea de alocare a banilor a fost pusă în discuţia Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă de către preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a ţinut să precizeze că „este în joc sănătatea a 30.000 de oameni, iar costurile necesare operaţiunilor de refacere a canalizării depăşesc cu mult posibilităţile municipiului Fălticeni”.

Prefectul de Suceava, Alexandru Băişanu, care este şi preşedintele Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, a spus însă că trebuie umblat la cauză şi nu la efect.

„Dacă nu stabilizăm versantul care a alunecat şi a afectat canalizarea nu facem nimic. Riscăm să băgăm bani de pomană, iar la prima ploaie să avem aceeaşi problemă”, a precizat Alexandru Băişanu.

Prefectul nu a uitat să-l înţepe şi pe primarul din Fălticeni, pe care-l consideră părtaş la actuala situaţie, pentru că nu a intervenit acum doi-trei ani, când au apărut primele alunecări de teren şi s-au semnalat primele probleme la reţeaua de canalizare.

Votul pentru alocarea banilor necesari refacerii canalizării distruse a fost dat de toate persoanele prezente ieri la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Refacerea canalizării, prioritate de grad zero

Primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, a precizat că banii erau absolut necesari pentru că refacerea canalizării era o prioritate de grad zero şi trebuia tratată ca atare.

„Avem de refăcut circa 450 de metri din colectorul general, dar şi albia pârâului Târgului. În prezent avem o improvizaţie, o rigolă de suprafaţă, care duce apele menajere înapoi în conducta generală care intră în staţia de epurare. Operaţiunile trebuie grăbite pentru a fi terminate până la venirea iernii, dar va fi destul de dificil pentru că terenul este accidentat”, a precizat Vasile Tofan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani pentru refacerea canalizării oraşului Fălticeni.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bani pentru refacerea canalizării oraşului Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Canalizarea trimis de
(16 sep 2008, 15:41:40
d-le tofan poate i-ti aduci aminte si de sr 13 decembrie (in fata sc gen 6) unde se revarsa apa de cite ori ploua la subsolul blocului 10. ne-am saturat de str care e probabil uitata de toata lumea. de 4 ani cind ploua inotam in noroi si cind e cald ne inecam in praf SI NU MAI PUNE D-LE PRIMAR PIETRIS PRIN GAURILE DIN ASFALT CA MAI RAU FACI .D-TA ESTI INGINER DE PROFESIE NU STII CA PITRISUL SI NISIPUL NU STA ACOLO UNDE-L PUI? IN TIMPUL ALEGERILOR AI VENIT IN 2 ZILE SI AI STAT PE ACOLO DAR ACU NU TE MAI VEDE NIMENI. .. PROSTII TE-AU VOTAT

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei