Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2008 - Anul XIII, nr. 218 (3899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atitudine

Consiliul Local Arbore refuză refacerea locuinţelor romilor, distruse de inundaţii

Marţi, 16 Septembrie 2008 (18:10:57)
Consiliul Local al comunei Arbore a refuzat să aprobe un proiect de hotărâre prin care se propunea alocarea de parcele pentru reconstrucţia a 23 de case afectate de inundaţii, ale unor familii de romi. Prefectul de Suceava, Alexandru Băişanu, s-a arătat, marţi, stupefiat de motivaţia invocată de primar pentru acest refuz, aceea că primăria nu dă teren de case pentru romi. Băişanu îl consideră vinovat, în primul rând, pe primarul PDL al comunei Arbore, Ionel Hrincescu. Acesta, conform prefectului, „a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a nu se implica în refacerea a 23 de case, motivul fiind unul grotesc pentru anul 2008: că este vorba despre romi. Luni, în şedinţa Consiliului Local Arbore, s-a hotărât ca acei cetăţeni de etnie romă să nu primească teren pentru construcţia caselor. În discuţiile cu primarul acesta mi-a spus că cetăţenii din comună nu doresc case pentru romi”, a spus prefectul Băişanu, în conferinţă de presă. Totodată, el a arătat că situaţia este cu atât mai surprinzătoare cu cât cele 23 de case, afectate atât de apele pârâului pe malul căruia au fost construite, cât şi de torenţii de pe dealul din spatele locuinţelor, au fost inventariate de comisia special constituită în acest scop, iar situaţia a fost semnată şi de primar. Băişanu a mai spus că firma de construcţii care ar trebui să refacă locuinţele romilor este la dispoziţia Primăriei Arbore de trei săptămâni, dar de fiecare dată când a dorit să înceapă lucrările a fost oprită de primar. Alexandru Băişanu a precizat că despre ceea ce s-a întâmplat la Arbore va sesiza atât Comitetul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cât şi toate instituţiile abilitate să ia măsuri în acest caz, inclusiv amendarea primarului Hrincescu.De cealaltă parte, primarul Ionel Hrincescu ne-a declarat că, în şedinţa CL de luni, toţi consilierii locali s-au abţinut de la votarea acestui proiect de hotărâre pe motiv că nu ar fi legal.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Local Arbore refuză refacerea locuinţelor romilor, distruse de inundaţii.
 Vizualizări articol: 746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consiliul Local Arbore refuză refacerea locuinţelor romilor, distruse de inundaţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suparat trimis de
(16 sep 2008, 22:17:09
nu sant case, ci niste bordeie niste inprovizati,eu sant din Arbore si nu stiu de tigani afectati de apa. Luati ciorile datile case unde doriti ca la noi sant destui.

Bravo primarule sanatate si cauta sa ne scapi de aceste scirnavi. Dolinchi a informat ziaru ca el iubeste ciorile numa a

uitat sa -l voteze

2.   Jos cu cioara de Baisanu trimis de
(17 sep 2008, 10:07:00
In calitate de inalt functionar public respectati legea, vorbiti frumos, nu mai ameninta-ti si nu mai faceti campanie electorala
3.   Nu sunt case distruse de inundatii in Arbore trimis de
(17 sep 2008, 10:10:35
Domnule prefect de ce minti-ti? In com. Arbore nu sunt case distruse de inundatiile din iulie 2008. A-ti facut raportari de tip comunist: zero case distruse raportate de primar, 23 case distruse raportate de prefect. Nu faceti diferenta dintre stramutare si distrugere. Halal profesor universitar! NU MAI AMENINTA-TI CONSILIERII LOCALI CA NU TINE!
4.   Care case inundate? trimis de
(18 sep 2008, 14:25:46
eu nu stiu de nici o casa inundata a vreunui tigan.Poate stie d-l prefect ca el viziteaza des com. Arbore

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei