Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2008 - Anul XIII, nr. 218 (3899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tur de forţă

Ion Lungu, prezent la deschiderea anului şcolar în toate cartierele Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Prima zi de şcoală a însemnat pentru primarul Sucevei un du-te-vino continuu, de la o şcoală la alta, pentru a fi prezent la festivitatea de deschidere în fiecare cartier al municipiului reşedinţă de judeţ.

Turul său de forţă la unităţile şcolare din Suceava a început dimineaţa, la ora 08.00, când a fost prezent la deschiderea anului şcolar la Şcoala Gen. Nr. 8 din cartierul George Enescu.

A urmat apoi Şcoala Gen. Nr. 6 din Burdujeni Sat, după care, pe la 09.30 a ajuns la Şcoala gen. Nr. 11 Miron Costin, unde, pentru ca sute de părinţi şi copii să nu fie ţinuţi în ploaie, festivitatea de deschidere a avut loc în moderna sală de sport, inaugurată acum doi ani.  

În ciuda ploii mărunte şi dese şi a vântului rece, un număr impresionant de mare de copii şi părinţi au venit la deschiderea de an şcolar, la fel cum se întâmplă an de an la această şcoală, care e cu siguranţă cea mai mare din judeţ, având peste 1200 de elevi.

Atât primarul, cât şi subprefectul Orest Onofrei, care a fost prezent în toate locaţiile vizitate de edilul şef al Sucevei, şi-au exprimat bucuria de a vedea că atât de multă lume face tot posibilul să fie prezentă la o asemenea manifestare, chiar şi pe o vreme potrivnică, în condiţiile în care alte unităţi de învăţământ, de prestigiu, au renunţat la festivitatea de deschidere de an.

În acelaşi timp, Ion Lungu s-a arătat foarte mulţumit de faptul că spaţioasa sala de sport construită la Şc. Nr. 11, care mult timp a fost lipsită de investiţii serioase, se dovedeşte atât de utilă şi în astfel de momente.

“Vreau ca în anii următori la fiecare şcoală să existe câte o sală de sport modernă, pentru ca măcar acolo să poată avea loc festivitatea de deschidere, fără a fi nevoiţi să stea copiii în ploaie”, a spus Lungu, în vreme ce Orest Onofrei i-a susţinut ideea, spunând că va căuta să fie obţinut cât mai mult sprijin în acest sens şi de la Guvern.

 

Deschiderea anului şcolar, pe holul şcolii

Lipsa unei săli de sport s-a resimţit din plin la Şcoala Gen. Nr. 9 din cartierul Obcini, unde, din lipsă de spaţiu, copiii, părinţii şi profesorii s-au îngrămădit pe hol, în vreme ce mulţi alţii, care nu au mai încăput, au aşteptat afară, în ploaie.

Acolo, sala de sport, pentru care s-a obţinut finanţare de la guvern după multe eforturi şi cheltuieli din partea Primăriei Suceava, care a dat peste 4 miliarde de lei vechi numai pentru mutarea conductelor subterane de utilităţi de pe acel teren, este acum în lucru, de anul viitor urmând să fie la dispoziţia copiilor.

Pentru că festivitatea de începere a anului şcolar nu s-a mai ţinut la Colegiul Naţional Petru Rareş, unde Ion Lungu intenţiona să fie prezent, în locul acestei instituţii a fost vizitată grădiniţa Gulliver, din George Enescu, unde de asemenea s-au făcut investiţii importante, din bugetul Primăriei, încât copiii de acolo se bucură de condiţii moderne, la fel ca în orice altă grădiniţă din Uniunea Europeană.

Ultima şcoală vizitată de Ion Lungu şi Orest Onofrei a fost Şc. Nr. 7 din Iţcani, în acest fel fiind încheiat turul anual pe care primarul Sucevei îl face de cinci ani, prin toate cartierele Sucevei, pentru a fi prezent la deschiderea de an şcolar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu, prezent la deschiderea anului şcolar în toate cartierele Sucevei.
 Vizualizări articol: 1790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.2 din 5 voturi
Ion Lungu, prezent la deschiderea anului şcolar în toate cartierele Sucevei1.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(16 sep 2008, 11:26:34
Cel mai iubit fiu al poporului. Culmea este ca... ii merge, iar cetatenii chiar sunt dusi de nas de acest individ. Trebuie sa treaca mult timp pana cand moldovenii sa gandeasca ca restul tarii.

Pana atunci... comparati nivelul salariului mediu din zona noastra cu nivelul salariului mediu din restul tarii. Dar cine sa faca acest lucru ?
1.1  RE: ... trimis de
(16 sep 2008, 12:29:37
OO si Lungu sunt ca doi maimutoi ca mor de placere la aplauze
2.   Adevarat trimis de
(16 sep 2008, 14:29:31
Se cunoaste ca a fost in rezerva de cadre a PCR. Juiseaza de placere cand pulimea il aplauda. Mitocan.
2.1  RE: Adevarat trimis de
(16 sep 2008, 17:41:53
Mitocan, nemitocan, uite ca ne-a tras-o iar pentru inca patru ani.
2.2  RE: Adevarat trimis de
(16 sep 2008, 19:20:12
Din vina cui,monser???
3.   CLANUL LUNGU DIN PRIMARIE trimis de
(16 sep 2008, 19:56:59
BA TARANOIULE SI INCULTULE CARE NU STII SA LEGI DOUA CUVINTE , LOCUL TAU ESTE LA PRELIPCA SA PUI STRATURI SI FLORICELE PE SOSEAUA PRINCIPALA DIN SAT , LA FEL CUM AI DISTRUS DRUMURILE DIN SUCEAVA . APROPO CITA SPAGA VREI CA SA REPARI STRADA UNIVERSITATII ?
4.   Te asteptam sa vezi si lucrarile de la Aschiuta! trimis de
(16 sep 2008, 21:21:04
Atat pot sa spun: IERTATI-MA cetateni, in ciuda celor 24 ani de scoala, l-am votat pe acest individ de 2 ori. Acum imi pare foarte rau. PROMIT ca NICIODATA mana mea nu va mai pune stampila pe incompetenti. Am ales, din nou, raul cel mai mic. M-am saturat sa fac alegerea asta, oare n-ar trebui sa alegem si pe cel mai bun? Activitatea edilului Lungu de la preluarea celui de al doilea mandat: ZERO. Acelasi oras jalnic, cu lucrari de termoficare toamna, strazi dezastru (Nr. 1 Universitatii, Doamne ce nume, poate Ulita copilariei?) fara viitor si investitii in productie nu consum, cu oameni care vorbesc singuri pe strada, cu o criminalitate infloritoare (cate crime in ultimile 3 luni, ultima pentru 300 lei). Daca d-le Lungu citesti acest forum iti transmit: RUSINE! si sa nu crezi ca esti vesnic, mai devreme sau mai tarziu ajungem sa platim pentru toate faptele pe care le-am facut. Poate mai vizitezi si "harnicii' lucratori de la Gradinita Aschiuta sa-i impulsionezi.
4.1  RE: Te asteptam sa vezi si lucrarile de la Aschiuta! trimis de
(16 sep 2008, 23:49:05
ovidiu, te felicit pentru sinceritate.

toate aceste observatii le puteai face in perioada campaniei electorale pentru locale.

erau indicii sufiiciente ca sa-ti schimbe opinia de atunci.

o singura observatie : activitatea lui lungu nu este zero, este negativa, este distructiva pentru suceava
5.   Golanie politica trimis de
(16 sep 2008, 22:02:43
Bai Lungule ai si inceput campania electorala?! Iarna ai umblat cu buhaiu, vara cu fluturele si acum te vad cu pocaitu! Mare pocitanie mai esti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei