Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patru licitaţii respinse

Universitatea Suceava nu găseşte proiectant pentru Campusul 2

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Toate proiectele legate de demararea lucrărilor la Campusul 2 al Universităţii „Ştefan cel Mare” au rămas deocamdată la stadiul de plan, întrucât instituţia de învăţământ superior suceveană nu găseşte un proiectant eligibil.

Emil Nechifor, directorul general economic al universităţii, a declarat că „până acum s-au organizat patru licitaţii, însă toate dosarele depuse au fost respinse de specialişti”.

Experţii tehnici de la universităţile de arhitectură din Bucureşti şi Iaşi care au evaluat dosarele depuse au respins toate propunerile proiectanţilor, pentru că nici unul nu îndeplinea punctajul necesar şi nu satisfăcea cerinţele necesare.

Emil Nechifor a precizat că „s-a lansat o nouă licitaţie, şi au fost diminuate şi condiţiile de eligibilitate, pentru a avea acces mai multe firme”. Nechifor este de părere că firmele vor învăţa din greşelile trecute şi nu le vor repeta la noua licitaţie, astfel încât să se poată găsi un proiectant pentru Campusul 2 al Universităţii Suceava.

Noua licitaţie va avea loc în aproximativ trei săptămâni.

Campusul se va întinde pe o suprafaţă de 30 de hectare, la ieşirea din Suceava, spre comuna Moara.

Pe acest teren universitatea intenţionează să construiască un nou campus universitar, cu o bază sportivă pentru fotbal, un bazin de înot de dimensiuni olimpice, o sală polivalentă, un complex dendrologic, care va conţine sere, grădină botanică şi un parc dendrologic.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea Suceava nu găseşte proiectant pentru Campusul 2.
 Vizualizări articol: 998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Universitatea Suceava nu găseşte proiectant pentru Campusul 20.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   IMPOSIBIL trimis de
(29 aug 2008, 14:07:58


cum sa nu gasesti proiectant ? pai tocmai fratele ministrului adomnitei are firma de proiectare ! sau ahhh,am uitat,ala e praf la capitolul asta....da!
2.   Proiectant trimis de
(29 aug 2008, 14:16:57
junioru adomnitei este un papagal

cred ca poate proiecta o bojdeuca, dar cu siguranta nu un campus.

Stie sa-si vanda marfa, dar il cunosc si stiu foarte bine ca numai gura de el
3.   Experti comisiei de unde sunt?! trimis de
(29 aug 2008, 17:53:14
Pai daca expertii care aproba proiecte sunt din Iasi si Bucuresti, orase si universitati in care nu se face mai nimic nou, deoarece ei traiesc din istorie, e normal sa puna bete in roate sa piarda USV finantarea.

La asta nu va gandirati Domnule Rector?!

4.   Universitatea trimis de
(29 aug 2008, 19:57:57
Sa se faca Campus! Sa ni se dea salarii! Sa traim bine!

Cum sa nu stimati angajati ai USV ! Dar despre calitatea actului profesoral la USV de ce nu discutati ... mai bine in loc de USV ati scrie SC "Plateste si ia diploma" SRL Suceava .. ca la asta se limiteaza invatamintul la SV. Imi pare rau sa o spun dar sunteti varza la capitolul "Practica" !
5.   Arhitect 95 trimis de
(29 aug 2008, 20:16:22
toata lumea stie ca licitatia e rezervata pt sc arhitect 95 - firma lui rabiniuc. suspect totusi ce e cu amanarile astea...
6.   Te trimis de
(29 aug 2008, 23:10:07
iasul ne baga bete in roate vor sa ne ia studenti vor ca tot sa fie la ei ca bucovina sa nu aiba nimic doar moldova . reprezentanta bmw din cauza lor nu a venit la suceava stau zeci de bucovineni la bmw iasi zilnic sasi repare masinile si ei isi bat joc ma pis pe iasi si pe reprezentanta lor ca miau mancat nervi tarani nu sant de nimic
7.   Suceava trimis de
(29 aug 2008, 23:35:24
un campus universitar nu inseamna 1 camin si 1 corp de studiu, e o lucrare de amploare care necesita un timp de gandire pentru elaborarea unei solutii. nu conteaza cine va executa proiectul atat timp cat treaba iese bine. tineti cont ca vor fi 6 camine universitare, un bazin olimpic, cantina, zona recreativa etc etc - corpuri care in vechiul campus au fost dezvoltae de-a lungul anilor. cat despre proiectantii mentionati mai sus ... sunt arhitecti cu experienta si nu vad vre-o suparare daca vor castiga licitatia. iar titlul articolului este gresit ... proiectanti sunt doar ca nu au acumulat un punctaj necesar .... solutiile vor fi studiate , regandite - in baza observatiilor facute de comisie iar pana la urma iese treaba. felicitari dlui. Graur
8.   Domnilor Graur si Nichifor trimis de
(30 aug 2008, 07:33:49
Pentru acest proiect atat de complex de ce nu apelati

si la arhitectii romani stabiliti inn strainatate,

Dan Sergiu Hanganu este unul dintre cei mai mari arhitecti ai Canadei

si poate si ai lumii ,locuieste la Montreal fiind si profesor la Facultatea

de Arhitectura Mc Gill.a lucrat in anii 60 la DSAPC Suceava alaturi de

Nicolae si Maria Vaida Porumbescu :are lucrari importante realizate in

Suceava.Alti arhitecti care au lucrat la fostul DSAPC Suceava sunt Calin Oprea de la Frankfurt, Igor Skakun de la Hamburg ,Dimitrie (Pupu) Sbiera de la Paris

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei