Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţare

Mai mulţi bani pentru bisericile noi din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Bisericile noi, aflate încă în construcţie, vor primi mai mulţi bani de la bugetul local, pentru a-şi finaliza lucrările cât mai rapid.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că pe lângă sumele aprobate în bugetul iniţial pe acest an, va propune o suplimentare de 300.000 lei (trei miliarde de lei vechi), pentru finanţarea lucrărilor de construcţie a noilor unităţi de cult.

“Municipiul Suceava este unitatea administrativă cu cele mai multe biserici noi, raportat la numărul populaţiei. Avem vreo 20 de biserici care sunt în construcţie şi este şi datoria noastră de a sprijini finalizarea acestora”, a declarat Ion Lungu.

Suma propusă ca rectificare bugetară a fost stabilită pornind de la solicitările depuse de reprezentanţii acestora, până în prezent.

Edilul şef al Sucevei a precizat că unităţile de cult care au beneficiat de finanţare în acest an nu mai pot beneficia de aceste noi sume alocate de la bugetul local.

Printre unităţile de cult care vor primi finanţare în urma recentei rectificări bugetare se numără biserica Sf. Gheorghe de pe strada Jean Bart, biserica Trei Ierarhi din George Enescu şi biserica Sf. Vasile de pe Calea Burdujeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mulţi bani pentru bisericile noi din Suceava.
 Vizualizări articol: 1025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai mulţi bani pentru bisericile noi din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Biserici si iar biserici trimis de
(29 aug 2008, 12:37:15
De ce nu finantati scoli sau azile de batrani. biserica ce face cu cele 3 miliarde de euro pe care le are ? popii astia nu se mai satura de bani. eu nu vreau ca din impozitele pe care le platesc sa ajunga vreun leu la biserica. Ce se poate face ? O sa refuz sa-mi mai platesc darile la stat ! Ma mut din romania...
2.   Sunt prea multe trimis de
(29 aug 2008, 14:10:44
Sunt un crestin ortodox, dar asta nu ma opreste sa-mi exprim parerea ca sunt prea multe biserici ortodoxe pentru populatia din unele zone, se creeaza impresia ca ele nu se construiesc pentru credinciosi, ci pentru ca sa aiba preotii locuri in noi parohii si, ma rog lui Dumnezeu sa ma ierte, daca gresesc! Prozelitismul sectelor nu poate fi oprit prin construirea, mereu si mereu, a noilor lacasuri de cult, decat acolo unde conditiile obiective impun, ci prin cresterea faimei celor existente, adica prin prestatia preotilor; de asemeni, accesul la pomelnicele pentru vii si morti nu trebuie sa fie inaccesibil pentru unii oameni, prin impunerea unei taxe fixe, cum se-ntampla acum pe raza Arhiepiscopiei Radautilor si Sucevei! Prea multa ostentatie nu atrage ci poate crea un sentiment de retinere, in prima faza, ca sa nu mai vorbim despre stirile din ce in ce mai numeroase despre cat costa un post de preot intr-o parohie!
3.   ////////////////////////// trimis de
(29 aug 2008, 15:53:48
dupa ''revolutie'' sau facut numai baruri si biserici

4.   Raspuns trimis de
(29 aug 2008, 19:18:29
dle pir de ce nu faceti un tur al bisericilor duminica sa vedeti ca enoriasii nu incap in biserici,si mai este nevoie de asa ceva ,ce crezi dta ca un preot chiar nu ar avea unde sa se incadreze intr-o alta munca mai bine platita ,nu cu un salariu de mizerie ,si sa si completeze veniturile cu mila enoriasilor,,daca ar fi multi ca dta care se vede ca nu ai fost inca lovit de soarta ,sa cauti biserica la nevoie ,ar disparea biserica ortodoxa si am deveni altceva spre bucuria multor care doresc sa ne desfiinteze,,,,,se vede ca dta ,ori esti platit sa ai o asemenea parere,ori nu te-a batut dzeu pana acum ori esti de o alta credinta.dta ai construit vreeodata ceva sa vezi ce inseamna santier si atunci cand il faci cu banii enoriasilor care sunt putini,sa vezi ce bucurie pe capul unui preot care are de facurt asa ceva,,,,e bine ca se mai gandeste cate un primar sa ajute construirea bisericii,,,nu stii multe dle daca va referiti la asemanarea intre baruri si biserici.
5.   Prea mute biserici trimis de
(29 aug 2008, 20:22:42
deja ma cam plictiseste subiecul - sunt prea multe biserici in orasul asta...... scot profit bun, la fel ca supermarket-urile...
6.   Baiiiiii trimis de
(30 aug 2008, 03:01:34
Alooooo , ce biserici sunt 10000000 de biserici in suceava asta amarata , faceti parcuri pentru copii ca e un jeg si o mizerie prin asa zisele " parcuri " cum ar fi - cel de pe oituz . Daca am de ma rugat ma rog si sub cerul liber nu am nevoie de biserica sa-i fac c.u.r.u . mare la popa !
7.   Da trimis de
(30 aug 2008, 18:57:57
mai ioane se vede ca porti curul in loc de cap de unde ai atatea tarate in cap,om cult al democratiei romanesti

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei