Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţare

Aproape o sută de şcoli au primit bani de la Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Aproape o sută de instituţii de învăţământ din judeţul Suceava au primit de la Guvern bani pentru reabilitare, investiţii, utilităţi şi reparaţii capitale. Banii au fost alocaţi prin Hotărâre de Guvern, în şedinţa din 27 august 2008.

Guvernul a alocat peste 20 de milioane de lei, iar şcolile care au primit bani sunt atât din mediul urban, cât şi din cel rural. Repartizarea fondurilor s-a făcut pentru fiecare instituţie de învăţământ în parte, iar sumele distribuite variază în funcţie de lucrările care trebuie efectuate.

Aproape 11 milioane de lei au fost daţi din bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, prin autorităţile locale, iar alte aproape 10 milioane de lei au fost repartizate şcolilor direct din bugetul ministerului.

55 din şcoli au primit bani prin intermediul autorităţilor locale, iar fondurile vor fi utilizate pentru investiţii în 17 instituţii de învăţământ, pentru reabilitarea a 33 de şcoli şi pentru reparaţii capitale în trei şcoli. În alte două instituţii de învăţământ, banii se vor utiliza pentru introducerea utilităţilor. Suma cea mai mare de bani a fost repartizată Grupului Şcolar „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. Este vorba despre 1,3 milioane de lei, care vor fi utilizate pentru reabilitarea instituţiei de învăţământ.

Fonduri au fost alocate şi Grădiniţei nr. 1 din Vicovu de Jos, care a primit 700 de mii de lei pentru investiţii, şi Grădiniţei cu Program Normal nr. 8 din Rădăuţi, căreia i s-au alocat 400 de mii de lei pentru investiţii. Cele mai multe dintre şcoli au primit sume de bani cuprinse între 150 de mii şi 350 de mii de lei. 

Cu bani primiţi direct din bugetul ministerului se vor reabilita 39 de şcoli din judeţ.

Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava este primul pe lista şcolilor cu cei mai mulţi bani alocaţi. Este vorba despre 1 milion de lei, bani ce vor fi întrebuinţaţi pentru investiţii.

 

Fonduri pentru patru grădiniţe din reşedinţa de judeţ

Guvernul a mai alocat bani pentru patru grădiniţe din municipiul Suceava. Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7 „ABC” a primit cei mai mulţi bani, 800 de mii de lei pentru reabilitare, în timp ce pentru investiţii s-au acordat 500 de mii de lei Grădiniţei cu Program Prelungit „Aşchiuţă”, 400 de mii de lei Grădiniţei cu Program Prelungit „Prichindel” şi 300 de mii de lei au fost daţi pentru Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 16 „123”.

La nivel naţional, Guvernul a acordat bani pentru 893 de şcoli şi grădiniţe, iar suma totală alocată este de 127.935 milioane de lei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o sută de şcoli au primit bani de la Guvern.
 Vizualizări articol: 1168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Aproape o sută de şcoli au primit bani de la Guvern5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doar 400 de mii? trimis de
(29 aug 2008, 14:21:10
Din cate am inteles, pentru extinderea Gradinitei "Prichindel" e nevoie de 2 milioane de ron. 600 au fost alocati anterior, iar acum inca 400. in total 1 milion, adica jumatate din necesar. Acolo au fost deja angajate educatoare, ele unde vor lucra?!? Va bateti joc de oameni!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei