Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 12.000 de copii din Suceava au părinţii plecaţi în străinătate

Peste 12.000 de copii din judeţul Suceava ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate se află în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, iar majoritatea acestora, respectiv 11. 811, se află în îngrijirea rudelor de până la gradul al patrulea.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Lenţa, a declarat că la sfârşitul lunii iunie în evidenţele instituţiei se aflau 12.117 copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, din care 3.976 au ambii părinţi plecaţi, 7.156 de copii au un singur părinte plecat, iar 985 de copii din familii monoparentale au părintele plecat.

Lenţa a spus că în cazul a 49 copii s-a instituit măsura de protecţie specială fie la asistenţi maternali profesionişti, în centre de plasament publice sau private, fie la rude de până la gradul al patrulea sau la alte persoane sau familii.

Ea a spus că din totalul copiilor aflaţi în evidenţele DGASPC Suceava un număr de 11.811 sunt în îngrijirea rudelor de până la gradul al patrulea, fără măsură de protecţie specială, iar numărul de copii aflaţi în îngrijirea altor persoane, respectiv a unor vecini sau cunoştinţe, este de 257.

"În atenţia DGASPC Suceava ajung doar cazurile extreme, când lipsa îngrijirii permanente a părinţilor sau a unuia dintre ei are efecte nedorite asupra echilibrului emoţional al copiilor sau când persoanele în grija cărora sunt lăsaţi copiii nu mai pot să îi întreţină din cauza unor neînţelegeri sau a propriilor dificultăţi, situaţii care impun stabilirea unei măsuri de protecţie specială pentru copii", a explicat Lenţa.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava a spus că aceste cazuri ale unor copii rămaşi singuri acasă sunt monitorizate de un asistent social desemnat de instituţie împreună cu alţi specialişti ai direcţiei, dar şi cu asistenţii sociali din cadrul primăriilor unde sunt semnalate astfel de cazuri.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 12.000 de copii din Suceava au părinţii plecaţi în străinătate.
 Vizualizări articol: 1017 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 12.000 de copii din Suceava au părinţii plecaţi în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   HA,HA,HA trimis de
(29 aug 2008, 15:06:09
MAI DA CE V-ATI DESTEPTAT.NU-I MAI NUMITI PE PARINTII PLECATI ,,STRANIERI?,, ATI CAUTAT IN DICTIONAR SA VEDETI CE INSEAMNA ACEST CUVINT?BRAVOOOO.ATI FOST INNEBUNIT CITITORII CU ACEST CUVINT,CA LA UN MOMENT DAT SE INTREBAU..,,DACA MA DUC IN ITALIA SA LUCREZ 2-3 LUNI ATUNCI CIND MA INTORC SI EU MA NUMESC STRANIER?,,HA,HA,HA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei