Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un nou look, cu lentile de contact colorate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cea mai bună şi mai simplă metodă de a vă schimba aspectul obişnuit este purtarea unor lentile de contact colorate, care vă scot puţin din cotidian şi vă dau posibilitatea, de ce nu, să priviţi lumea cu alţi ochi.
Fiecare dintre noi îşi doreşte să arate altfel decât ne-a înzestrat Mama Natură. Doamnele cu părul drept îşi doresc bucle, iar cele slabe vor să aibă un bust mai generos sau rotunjimi mai voluptoase. Acelaşi lucru este valabil şi când vine vorba de culoarea ochilor. În general, persoanele cu ochi căprui, o culoare atât de comună, îşi doresc să aibă măcar pentru o zi ochi albaştri sau verzi. Acest lucru este posibil cu ajutorul lentilelor de contact colorate. Iată câteva sfaturi pe care oftalmologii le oferă celor care intenţionează să-şi „schimbe” culoarea ochilor.
Primul pas, şi cel mai important, este alegerea tipului de lentile de contact care se potriveşte ochilor dumneavoastră. Există patru tipuri de lentile. În primul rând, sunt lentilele colorate de ameliorare, care nu schimbă culoarea naturală a ochilor. Acestea nu fac decât să confere strălucire nuanţei naturale şi să învioreze privirea, iar această modificare se produce prin îngroşarea conturului irisului. Pe de altă parte, dacă doriţi o schimbare radicală, lentilele opace sunt cea mai bună opţiune. Dacă doriţi să vă remarcaţi prin originalitate, aveţi posibilitatea să purtaţi lentile-fantezie. Cu un iris de pisică sau de şarpe, cu siguranţă nu veţi trece neobservat. Mai există şi a patra categorie, lentilele-filtru, care îmbunătăţesc percepţia culorilor şi corectează efectele optice.

Alegerea culorii este foarte importantă
Culoarea lentilelor trebuie să se potrivească cu nuanţa naturală a tenului şi cu trăsăturile dumneavoastră. De aceea, aveţi răbdare să probaţi toate culorile şi nuanţele de lentile care vă atrag înainte de a vă hotărî. Dacă nu vreţi ca schimbarea să sară în ochi, este indicat să optaţi pentru nuanţe apropiate de cea naturală şi, încet-încet, să ajungeţi la o modificare radicală. Pentru obţinerea efectului de ochi limpezi, lentilele de ameliorare sunt cele mai potrivite. Purtând acest tip de lentile, privirea dumneavoastră va deveni în mod vizibil mai clară, iar schimbarea de culoare va fi ceva mai discretă. Nimic nu este interzis din acest punct de vedere pentru persoanele cu ochi căprui. Optaţi fără teamă pentru lentile mate, efectul este garantat. O culoare albastru-safir sau verde închis vă va face ochii să sclipească.


Reguli pentru purtarea lentilelor
Lentilele de contact se folosesc în acelaşi fel ca lentilele cu dioptrii şi trebuie respectate aceleaşi măsuri de precauţie. Lentilele se păstrează în recipientul în care le-aţi cumpărat, se curăţă şi se dezinfectează cu o soluţie specială, pentru a nu apărea probleme, întrucât, aşa cum se ştie, ochii sunt extrem de sensibili. Dacă nu purtaţi lentile de contact în mod normal sau dacă nu sunteţi obişnuit cu ele, este recomandat ca la prima purtare să nu le ţineţi mai mult de 12 ore, pentru a evita iritarea corneei.
Dacă purtaţi deja lentile de corectare a vederii, vă puteţi procura lentile de contact cu dioptrii în culoarea pe care v-o doriţi. Şi ca să fiţi sigur că nu îi surprindeţi sau şocaţi pe ceilalţi, anunţaţi-i înainte de a face această schimbare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou look, cu lentile de contact colorate.
 Vizualizări articol: 3538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un nou look, cu lentile de contact colorate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei