Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schimbare

Statuia lui Petru Muşat, înlocuită cu Monumentul Eroilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
“Bucovina înaripată”, lucrare desemnată de municipalitate drept viitor Monument al eroilor, reprezentativ pentru Suceava, va lua locul statuii domnitorului Petru Muşat, în zona din faţa Casei de Cultură.

Primarul Ion Lungu a declarat ieri că aceasta este propunerea primită din partea arhitecţilor suceveni care au elaborat planul de modernizare a zonei centrale.

“Ca poziţie, mi s-a sugerat din partea arhitecţilor s-o punem în locul statuii lui Petru Muşat. Acolo cred că ar fi locul cel mai bun, în aşa fel încât să se poată defila în zona respectivă şi să poată fi ţinută acolo ceremonia de depunere a coroanelor de flori”, a spus Ion Lungu.

Intenţia edilului sucevean este ca noul Monument al eroilor, intitulat “Bucovina înaripată”, realizat de sculptorul Mircea Dăneasă, să fie amplasat în centrul municipiului reşedinţă de judeţ până la data de 25 octombrie, de Ziua Armatei.

 

Petru Muşat, mutat la unitatea de învăţământ care îi poartă numele

“Este doar o propunere, o primă discuţie, dar dorim să finalizăm cât mai repede amplasarea acestei statui, care în prezent este lucrată într-un atelier de pe strada Cernăuţi, unde anul trecut a fost deteriorată de îngheţ şi a trebuit să fie remodelată.

Este un monument important pentru municipiul Suceava, care reprezintă eroii neamului. Prin prezenţa statuii în Centru, nu mai suntem nevoiţi să mergem la cimitir, printre cruci, să facem depunerile de coroane şi ceremoniile de comemorare a eroilor, fiind mult mai uşor accesul populaţiei dornice să participe la astfel de evenimente”, a adăugat primarul Sucevei.

În acelaşi timp, statuia lui Petru Muşat, aflată în prezent în faţa Casei de Cultură, va fi mutată la unitatea de învăţământ care poartă numele domnitorului moldovean - Colegiul Tehnic „Petru Muşat”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statuia lui Petru Muşat, înlocuită cu Monumentul Eroilor.
 Vizualizări articol: 1599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Statuia lui Petru Muşat, înlocuită cu Monumentul Eroilor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(29 aug 2008, 11:13:43
statuia lui Petru Musat ar trebui sa fie amplasata �ntr-o locatie de unde sa se vada foarte bine...sa speram ca nu o va amplasa �ntr-o curte interioara...Iasiul are o gramada de astfel de monumente si dau un aspect deosebit orasului.
2.   Doamne.. trimis de
(29 aug 2008, 11:41:09
cum sa mutati mah statuia lui petru musat in curtea liceului? sa aiba aia de acolo ce face misto de ea? sa nu o mai vada nici mama ma-sii la fata?? dupa ce a tronat in centrul orasului atat timp? ori o topiti, ori o duceti la liceu, tot aia e...

mari prosti de oameni
2.1  RE: Doamne.. trimis de
(29 aug 2008, 12:25:56
Max ai perfecta dreptate.
3.   O alta idee.. trimis de
(29 aug 2008, 11:56:54
trebuie gasita o locatie foarte buna pentru statui...nu mutata unde nici naiba nu se mai uita la ea....deci va rugam sa fiti atenti domnilor alesi

4.   Lungule, cand te prind te scuip in gura trimis de
(29 aug 2008, 12:57:09
Nu se poate asa ceva, cand ai atatea piete in oras, locuri goale si de tot rahatul, tu muti statuia fondatorului orasului in chizda ma sii la vale sub un gard. Bai Lungule cretinule si boule, ai rahatul ala de piata de la catedrala care arata ca un kitsch ordinar. Fa incultele si bolnavule de capatuiala acolo o stauie, zi-i piata Petru I Musat, ca asta e o personalitate imp pt oras, pune acolo statuia si cosmetizeaza oribilitatea aia de piata.

E buna statuia eroilor acolo, dar nu Bucovina, ce e Bucovina fata de cat sange a curs aici, e un rahat, e ceva de doua secole. Aici eroi au fost de o mie si ceva de ani si tu imi vii cu Bucovina, inseamna ca sunteti prosti toti in frunte cu boul ala de ciopleste statuia. Pune cioplitura aia intr.o zona in care sa te poti plimba cu esarfa aia de ziua armatei, dar lasa.l si pe Petrea Musat acolo, ca e important si piata aia de la catedrala fa.o Ghica Voda si pune.i stauia acolo. Gunoaiele aste care fac blocuri, obliga.i sa faca statu
4.1  RE: Lungule, cand te prind te scuip in gura trimis de
(29 aug 2008, 15:23:43
Ai dreptate Camil. Si Bula asta de primar se gindeste sa mute statuia lui Petru Musat in anul in care au aniversat 620 de ani de atestare a orasului. Pentru bolovani ca gospodarul din Salcea, asta se intimpla in 1388, in timpul domniei lui Petru Musat. Sa-l mute si pe Stefan, de la cetate, in curtea liceului.

Dobitoc sinistru!
4.2  RE: Lungule, cand te prind te scuip in gura trimis de
(29 aug 2008, 15:32:00
Nu ma mutati bai bolovanilor!!! Puneti statuia aia noua la Prelipca pe toloaca sa defileze prin fata ei vacile cand vin de la pascut si sa se opreasca viteii ca la poarta 9.
4.3  RE: Lungule, cand te prind te scuip in gura trimis de
(29 aug 2008, 20:10:12
Subscriu la comentariu lui petrica si al lui camil. Grigore al III Ghica merita o statuie, si asa nu are niciuna in tara. Poate o pune chiar in fata primariei sa ia aminte primarul la ea.
4.4  RE: Lungule, cand te prind te scuip in gura trimis de
(29 aug 2008, 23:13:02
Are doar una si e la Dorohoi
5.   .... trimis de
(29 aug 2008, 15:40:17
sa puna Bucovina inaripata la Salcea in curte la masa! lasa-l pe Petru Musat acolo unde este! mai bine cu banii de noul monument ar mai face strazile ca si asa sunt pline de gropi! tara arde si baba se piaptana! noi ne rupem rotile in asfaltul gaurit si primarului ii arde de statui! macar sunt multumit ,ca eu personal,nu te-am votat ,ba Lungu!
6.   Da... trimis de
(29 aug 2008, 16:36:04
calci pe urmele lui ....ceausescu..

6.1  RE: Da... trimis de
(29 aug 2008, 17:22:20
KRM fii atent la cuvinte. Este o impietate sa-l asemeni pe natangul de Lungu, cu primul Presedinte al Romaniei. Cred ca nu ar fi acceptat nici sa-i lustruiasca incaltarile . Sa-i dam parlitului la gioale. Ce termen de comparatie poate fi intre un adevarat patriot de talia domnului Ceausescu si acest coate goale - mate fripte?
7.   Eroii trimis de
(29 aug 2008, 17:17:53
toate statuiele ar trebui luminate..dupa cate am observat statuia lui Stefan nu mai este luminata.noaptea se vedea superb din centru. ce e asa greu sa se aiba grija de niste statui si alea putine cum sunt in orasul asta care devine insuportabil din cauza constructiilor si a traficului...pacat ca nu se cere si parerea populatiei cand se doreste sa se faca ceva...se iau decizii asa cum viseaza unii noaptea.
8.   Nemernici trimis de
(29 aug 2008, 17:36:52
Ce iluminat, ce ingrijire a statuilor, cand o gasca de iresponsabili ignora faptul ca statuia lui " Stefan cel Mare" este totusi o opera de arta si este un simbol pentru Suceava amplasata la locul potrivit. De asemeni aceste loaze o lasa in paragina ,fara a tine seama de faptul ca in aceasta opera de arta s-a investit la vremea respectiva 1.000.000 de dolari. Bai acestia , dupa capete voastre patrate si operele de arta create sunt comuniste? Tugulanilor.
9.   Nemernici trimis de
(29 aug 2008, 17:45:02
Ce iluminat, ce ingrijire a statuiilor.Gasca de nemernici habar nu au caci statuia lui " Stefan cel Mare" este o opera de arta amplasata la locul potrivit si care este un simbol pentru Suceava. De asemeni acesti tugulani habar nu au ca la vremea respectiva , adica in 1977, statuia a costat 1.000.000. de dolari. Nemernici confunda o opera de arta si se amarnicesc sa creada ca aceasta este comunista. Niste loaze.
10.   Auzi? Arhitectii locali trimis de
(29 aug 2008, 17:56:48
Care arhitecti locali, oameni buni?

Cei care fac si strazile, drumurile si trotuarele?

Cei care au imputit si iesirea spre Falticeni cu un sens giratoriu de se mira si nea Prostu de ideea lor idioata?

Astia-s arhitecti????
11.   Degeaba trimis de
(29 aug 2008, 18:46:03
Va zbateti degeaba, prieteni, acesta este abia inceputul...
12.   Sculptorul trimis de
(30 aug 2008, 02:43:49
Felicitari, d-le Daneasa. Dar de data asta speram sa fie o statuie adevarata, nu ca aia de la Curtea de conturi, pe care o dati cu spray noaptea, pe ascuns, ca i se ducea vopseaua de la ploaie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei