Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lukoil România a fuzionat prin abosorţie cu Lukoil Black Sea

Vineri, 29 August 2008 (18:06:30)
Lukoil România, subsidiară a grupului Lukoil, a fuzionat prin absorţie cu Lukoil Black Sea, capitalul social al companiei rămănând nemodificat, întrucât firma absorbită avea datorii mai mari decât activele.

"Având în vedere faptul că aportul net al societăţii absorbite (Lukoil Black Sea - n.r.) este negativ, nu se vor emite părţi sociale pentru asociaţii acesteia, societatea Lukoil România urmând să preia în integralitate pasivul şi activul firmei absorbite. (...) Fuziunea are drept cauză principală integrarea pe verticală, având în vedere obiectele de activitate ale celor două societăţi, precum şi faptul că asociaţii acestora sunt aceiaşi", se menţionează în proiectul de fuziune.

Proiectul care vizează integrarea pe verticală a fost aprobat în luna aprilie de acţionari.

Totalul activelor Lukoil România înainte de fuziune se cifra la 1,31 miliarde de lei, din care 954 milioane lei reprezentau datorii, în timp ce Lukoil Black Sea deţinea active de 39,45 milioane lei, în timp ce datoriile se ridicau la peste 280 milioane de lei.

Lukoil România a preluat activele Lukoil Black Sea pentru eficientizarea managementului, îmbunătăţirea politicii de marketing, o mai buna utilizare a facilităţilor şi a forţei de muncă, precum şi o reducere a costurilor unitare de achiziţie a materiilor prime şi eliminarea paralelismelor din cadrul structurilor administrative ale celor două firme.

Lukoil România a consemnat în primul semestru un profit net de 11,9 milioane dolari, în scădere cu 34% faţă de câştigul net de 18 milioane dolari din perioada ianuarie-iunie 2007.

Cifra de afaceri a companiei a urcat cu 34%, la 1,035 miliarde dolari, comparativ cu 770,5 milioane dolari în perioada similară din 2007.

Lukoil deţine, pe piaţa românească, rafinăria Petrotel din Ploieşti şi o reţea de circa 300 de benzinării.

La nivel de grup, Lukoil a avut în primele şase luni un profit net în creştere cu 91%, de la 3,81 miliarde de dolari la 7,29 miliarde de dolari, ca urmare a condiţiilor favorabile din piaţă, a eficienţei sporite a rafinăriilor şi gestionării mai eficiente a cheltuielilor.

Vânzările grupului au urcat cu 59% în aceeaşi perioadă, de la 35,78 miliarde de dolari la 56,89 miliarde de dolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lukoil România a fuzionat prin abosorţie cu Lukoil Black Sea.
 Vizualizări articol: 684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lukoil România a fuzionat prin abosorţie cu Lukoil Black Sea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei