Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Misiune imposibilă

Nici scafandrii de la Constanţa nu au reuşit să dea de urma adolescentului înecat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Operaţiunile de căutare a adolescentului înecat acum mai bine de o lună în apele râului Suceava, în zona podului Iţcani, au rămas cu acelaşi rezultat, chiar şi după ce au fost aduşi, tocmai de la Constanţa, scafandri specializaţi în recuperarea epavelor.

Ieri dimineaţă, echipa formată din patru scafandri de la SC Atriamar a fost adusă de cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava la locul în care a căzut în apă Gheorghe Acsinte (15 ani), cea mai probabilă ipoteză fiind acea că trupul neînsufleţit al adolescentului ar fi prins sub plăcile de beton ale platformei de măsurare a nivelului râului, care s-a năruit sub presiunea puhoaielor, în timpul inundaţiilor.

Pentru scoaterea plăcilor cu pricina, pompierii au adus până acum mai multe TAF-uri, un excavator, şase scafandri din cadrul serviciilor pentru situaţii de urgenţă şi trei de la Hidroelectrica Neamţ, însă, în ciuda eforturilor depuse, nimeni nu a putut urni bucăţile imense de beton prinse la fundul râului şi acoperite cu aluviuni.

Scafandrii de la Constanţa au reuşit, după ore întregi de muncă, să scoată la suprafaţă una dintre plăcile sub care se bănuia că se află cadavrul minorului, folosindu-se de un TAF şi de nişte paraşute speciale pentru lucrările subacvatice, care, odată umflate cu aer, pot ridica greutăţi de până la trei tone.

Deşi trupul neînsufleţit al lui Gheorghe Acsinte nu a fost găsit, echipele de căutare speră ca acest lucru să se întâmple în cursul zilei de astăzi. „Împreună cu echipa de scafandri de la Constanţa, vom relua mâine (n.r. - astăzi) operaţiunile de căutare. Acum (n.r. - ieri după-amiază) lucrăm la ridicarea unui dig până la mijlocul râului, pentru a putea scoate şi celelalte plăci şi aluviunile de deasupra”, a declarat colonelul Ion Burlui, prim adjunct al şefului ISU Suceava.

În după-amiaza zilei în care s-a înecat (25 iulie a.c.), Gheorghe Acsinte se afla pe platforma folosită de Sistemul de Gospodărire a Apelor pentru măsurarea nivelului râului. Din cauza debitului foarte mare al râului, construcţia s-a prăbuşit şi a fost înghiţită de ape, odată cu adolescentul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici scafandrii de la Constanţa nu au reuşit să dea de urma adolescentului înecat.
 Vizualizări articol: 1175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nici scafandrii de la Constanţa nu au reuşit să dea de urma adolescentului înecat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei