Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 aug 2008 - Anul XIII, nr. 185 (3866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eficienţă

Poliţia Comunitară, trimisă la uşile a 12.000 de datornici la Primărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii comunitari suceveni au devenit un fel de recuperatori ai datoriilor pe care populaţia le are la bugetul local, metoda dovedindu-se a fi una foarte eficientă.

Practic, agenţii Poliţiei Comunitare bat la uşile celor care în ultimii ani au „uitat” să mai achite taxele şi impozitele locale, sau amenzile date pe teritoriul municipiului reşedinţă de judeţ, înmânându-le somaţii de plată. Cei care şi după acest avertisment ignoră datoriile pe care le au la bugetul local sunt apoi acţionaţi în judecată, pentru executare silită.

Viceprimarul municipiului Suceava Viorel Seredenciuc a declarat că această acţiune, de distribuire a somaţiilor de plată pentru taxele şi impozitele locale neachitate de câţiva ani a fost demarată experimental, în urmă cu aproape o lună, dar că rezultatele sunt foarte bune:

“Într-o lună s-au distribuit circa 12.000 de somaţii de plată. Pe lângă faptul că Primăria a înregistrat o economie de 100.000 de lei, adică un miliard de lei vechi, prin faptul că nu s-au mai trimis scrisori recomandate cu confirmare de primire, care au un cost destul de ridicat, eficienţa s-a văzut şi la încasări. Practic, în scurt timp, încasările s-au dublat. În continuare aşteptăm populaţia municipiului Suceava să treacă pe la Primărie şi să îşi achite debitele restante”, a precizat Viorel Seredenciuc.

El a dat ca exemplu încasările din luna mai 2008, când în conturile Primăriei Suceava a fost depusă suma de 302.119 lei, bani recuperaţi de la datornici – persoane fizice, pentru impozite neplătite pe terenuri, clădiri, mijloace de transport şi taxă de salubrizare, comparativ cu luna iulie, când încasările de pe aceleaşi impozite au ajuns la 637.148 lei.

 

Uşi închise şi somaţii refuzate

Sucevenii cu datorii la Primărie, care nu au răspuns la uşă la prima vizită a poliţiştilor comunitari, sau nu se aflau acasă, se vor mai întâlni cu ei, curând.

Şeful Poliţiei Comunitare, Viorel Horodenciuc, a precizat că au fost cazuri în care oamenii au refuzat să deschidă uşa, să le fie înmânată somaţia, alţii au refuzat să o semneze, în vreme ce în alte cazuri vecinii le-au spus poliţiştilor că familia respectivă e plecată peste hotare sau chiar că nu mai are cine să le răspundă la uşă, proprietarii apartamentelor fiind decedaţi.

“Oricum, vom reveni periodic la uşile datornicilor, până vor binevoi să plătească şi vor scăpa de stresul de a mai fi căutaţi de poliţiştii comunitari”, a adăugat Viorel Horodenciuc.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Comunitară, trimisă la uşile a 12.000 de datornici la Primărie.
 Vizualizări articol: 2110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţia Comunitară, trimisă la uşile a 12.000 de datornici la Primărie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   I-am vazut... trimis de
( 8 aug 2008, 11:39:31
... si eu pe idioti. Traieste pe spinarea noastra aceasta politie inutila! Noroc ca le da Lungu de lucru! intr-un stat normal , cu oameni normali, Politia comunitara nu ar fi existat iar oamenii ar fi avut simt civic si si-ar fi platit la timp impozitele si celelalte taxe. Astia sunt cu astia defilam!
2.   Bravo lor trimis de
( 8 aug 2008, 16:05:46
Sunt o proasta ca-mi platesc taxa de salubritate.Stau in Obcini,langa Ambianta,iar cretinii din primarie nu prea ajung aici.Noi nu avem pavele,nu avem parcuri,dar avem gropi,gunoaie pe toate aleile si maidanezi ce urla noaptea.Sa le dea Dumnezeu alesilor locali tot comfortul nostru!Langa Premier (tot in Obcini )este unul cu o casa care-si mai face o casa lael in curte.Pe panoul cu autorizarea scrie ca l-a autorizat primaria Scheia-sat Sf.Ilie!Asta pe strada statiunii in Suceava!Am sa platesc si eu de-acum impozit la primaria Scheia!Aici ar trebui sesizati cei de la DNA.Cine a luat spaga???
3.   Stima trimis de
( 8 aug 2008, 21:39:30
Domnule primar lungu, va rog sa mai treceti prin obcini, asa cum ati fost in campanie. Ne e dor de dvs. ca nu v-am mai vazut plantand copaci, facand curatenie si celelalte. Dar veniti cu masina dvs. sa va sara bucsele de ciuda gropilor. Sau cu sotia la brat, pe victoriei, magurei, slatioarei. Va rugam mult. Si apoi dup-aia platim si noi. Ca avem si de ce plati impozite. Pe gropi, trotuare macinate, apropos sunt strazi care nu au fost reabilitate niciodata. Le-ati vazut?
4.   PREA MULTA POLITIE COMUNITARA!!!! trimis de
( 9 aug 2008, 09:58:52
EXAGERAT DE MULTA SIO FARA ATRIBUTII CONCRETE.TREC NEPASATORI PE LANGA TOT FELUL DE EVENIMENTE.NU-SI MAI AU ROSTUL ASA DE MULTI SI INCA SE MAI INCADREAZA ,PE BANII NOSTRII A CONTRIBUABILILOR.IN PARCUL ARENI PT.COPII VIN ELEVI SI STUDENTI SEARA SI STRICA ACELE JOCURI PT.COPII SI NU E NICIUN GARDIAN IN TOT PARCUL SA -I ATENTIONEZE CA NU AU VOIE.TREBUIE SA INTERVINA PARINTII MICUTILOR PT. A FI PASTRATE ACELE BUNURI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei