Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 aug 2008 - Anul XIII, nr. 185 (3866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evaziune fiscală

Grup infracţional de firme care vindeau materiale de construcţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Garda Financiară Suceava a descoperit, în urma unor controale efectuate la firme care comercializează materiale de construcţii, un grup de patru societăţi comerciale care derulau afaceri ilegale, constituindu-se într-un adevărat grup infracţional.

Comisarul şef al GF Suceava, Ionuţ Vartic, a explicat că firmele în cauză sunt SC NELCONSTAR SRL, SC ANVIMET SRL, SC SUMIRU SRL, toate fiind administrate de soţii Ilie şi Raluca Tipa, dar şi SC TRANZI COM SRL Suceava, administrată de o altă persoană, dar care avea acelaşi sediu social cu prima dintre cele trei societăţi enumerate anterior.

În urma verificărilor s-a constatat că în perioada septembrie – octombrie 2006, cele patru firme au comercializat cantităţi importante de materiale de construcţie, respectiv oţel-beton, sârmă, tablă şi ţeavă, operaţiunile respective nefiind înregistrate în contabilitate.

În perioada respectivă, cele patru firme au comercializat sute de tone de oţel beton, sârmă, tablă şi ţeavă, obţinând venituri totale de 29 miliarde de lei vechi.

„Toate aceste firme nu au înregistrat în contabilitate nici achiziţiile şi nici vânzările. Firmele au legătură între ele, funcţionând ca un grup infracţional”, a declarat Ionuţ Vartic. El a precizat că  furnizorul de materiale al celor patru societăţi comerciale este o firmă din judeţul Cluj, însă în urma verificărilor s-a constatat că aceasta este o firmă fantomă, neavând sediu sau alte date de identificare.

În urma controlului, Garda Financiară Suceava a stabilit că prejudiciul total adus bugetului de stat de către cele patru firme este de 9,38 miliarde de lei vechi, iar pe numele administratorilor a fost întocmită plângere penală.

 

Evaziune la o firmă care a efectuat lucrări de mansardare

În urma verificărilor la firmele de construcţie, comisarii financiari au identificat o firmă din Suceava, SC KOMO REAL UNION SRL, care nu a înregistrat în contabilitate sumele de bani încasate pentru lucrările de mansardare a unui bloc de pe str. Oituz. Ionuţ Vartic a arătat că firma în cauză a realizat, în anul 2007, lucrări de mansardare pentru un alt beneficiar, persoană fizică, însă sumele încasate de la acesta nu se regăsesc în evidenţele societăţii. Este vorba despre o sumă de 20.000 de euro, venituri care nu au fost înregistrate şi pentru care nu s-au plătit impozite. Vartic a spus că evaziunea fiscală în cazul acestei firme este de 300 milioane de lei vechi, reprezentând impozite şi taxe neachitate bugetului de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grup infracţional de firme care vindeau materiale de construcţii.
 Vizualizări articol: 994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Grup infracţional de firme care vindeau materiale de construcţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mama lor trimis de
( 8 aug 2008, 12:53:43
Puscarie asta merita!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei