Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 aug 2008 - Anul XIII, nr. 185 (3866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ghinion

Calitatea grâului, diminuată din cauza ploilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grâul însămânţat în acest an în judeţ va fi, în parte, slab din punct de vedere calitativ, ploile abundente căzute la finele lunii trecute mărind excesiv umiditatea şi ducând la încolţirea sa. Dacă producţia la hectar nu va fi afectată semnificativ de inundaţii, calitatea va avea mult de suferit, grâul fiind compromis pe suprafeţe extinse chiar înainte de recoltare.

Din datele centralizate de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava, campania de recoltare a fost finalizată pe aproximativ 60% din suprafaţă, 15.000 de hectare, din totalul de 25.000 însămânţate cu grâu, fiind treierate.

Dumitru Parasca, şeful Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava, a explicat că în zonele afectate de inundaţii la ora actuală terenurile cultivate cu grâu pot fi împărţite în trei categorii. O parte au încă exces de umiditate mare, iar combina nu poate intra în ogor, în alte părţi umiditatea este încă mare, dar combinele au intrat în ogor în ciuda condiţiilor grele, de patinaj, şi, există suprafeţe în pantă, care s-au zvântat repede, unde se treieră în condiţii normale.

În cel mult o săptămână, dacă vremea va continua să fie favorabilă, campania de recoltare a grâului va fi finalizată.

„De pe 24 iulie, până pe 3-4 august nu s-a putut recolta aproape deloc. A fost un an plin de ghinion şi pentru agricultură, după ploile care nu au permis însămânţarea la timp, acum, căzând din nou precipitaţii în exces tocmai la recoltare”, a explicat Parasca.

Despre producţia la hectar din acest an, specialiştii Direcţiei Agricole Suceava nu vor să facă estimări, o dispoziţie a Ministerului Agriculturii interzicând acest lucru pentru ca piaţa să nu fie influenţată. Din ce am reuşit să aflăm, producţia din judeţ ar urma să fie cifrată la 3000 de kilograme de grâu la hectar.

Conform estimărilor preliminare, 10% din terenurile agricole din judeţ însămânţate în acest an au fost calamitate de inundaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calitatea grâului, diminuată din cauza ploilor.
 Vizualizări articol: 1059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Calitatea grâului, diminuată din cauza ploilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei