Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 aug 2008 - Anul XIII, nr. 185 (3866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pagubă

Lucrătorii Strabag au făcut praf şi banii pensionarilor câmpulungeni

Peste reputaţia firmei Strabag plouă din nou cu reproşuri şi acuzaţii. Firma se ocupă cu lucrările derulate la Câmpulung Moldovenesc la reţeaua de apă-canal, prin Programul SAMTID, pentru că a câştigat o licitaţie.

 

Lucrări efectuate fără respectarea normelor în construcţii

Casa de Ajutor Reciproc  a Pensionarilor din localitate ne-a comunicat că, pentru o operaţiune aparent banală, de schimbare a unor apometre, s-a trezit că magazinul său de pompe funebre, aflat într-o clădire veche, este gata să cadă. Magazinul, procurat pe banii din cotizaţiile pensionarilor şi modernizat tot pe banii lor, va trebui supus acum la reparaţii costisitoare.

„Această lucrare s-a desfăşurat incorect, nerespectându-se normele în construcţii, fiind efectuate săpături lângă fundaţia clădirii la 25-30 de cm. Asta a dus la deteriorarea fundaţiei, slăbirea structurii de rezistenţă a clădirii, curbarea ramei de geam termopan şi spargerea geamului. De asemeni, trotuarul cu pavele, construit de noi din fonduri proprii, a fost distrus în totalitate. Fac praf banii pensionarilor”, ne-a declarat directorul CARP, Mihai Zavodnik.

Pensionarii revoltaţi au încercat să ceară socoteală agenţiei locale a operatorului de apă şi canalizare, ACET SA, dar au aflat că vinovatul trebuie căutat la Strabag sau la cine a subcontractat  lucrarea. Reprezentanţii pensionarilor au cerut şi la Primărie „măsuri urgente pentru consolidarea clădirii”, ameninţând că, în caz contrar, se vor adresa justiţiei.

 

Autorităţile locale, neputincioase

Din păcate, nici Primăria, nici Consiliul Local şi nici ACET Suceava, ba chiar nici autorităţile judeţene nu sunt luate în seamă mai mult de executant, pentru că nu sunt părţi în contract.

Nu este prima dată când primarul şi consilierii au încercat să ceară socoteală firmei, dar li s-a răspuns mereu că nu au de ce să îşi bage nasul. Atitudinea de sfidare a firmei a fost discutată şi în noul Consiliu Local câmpulungean.

Cu această ocazie s-a relevat şi altă „performanţă” tehnică a constructorului – amenajarea unei canalizări începând de la capătul cel mai înalt al reţelei.

Potrivit afirmaţiilor consilierului Gheorghe Raţu, „s-a făcut o prostie, au construit canalizarea din amonte spre aval, cei din amonte deja s-au racordat şi o folosesc. Ne vom trezi la vale, la barieră, unde se opreşte toată canalizarea, că vin munţi de 'ciocolată' din canalizarea deversată în curţi, pe calea ferată şi pe drumul naţional”.

Edilii câmpulungeni au decis să convoace la discuţii reprezentanţii firmelor care au transformat municipiul în labirint de săpături şi nu mai par să termine, dar există şanse minime ca discuţiile să schimbe ceva.

În consecinţă, pentru cazuri ca fundaţia dărâmată sau deversarea „munţilor de ciocolată”, localnicii vor trebui să meargă în instanţă. Dacă vor reuşi să afle în acest hăţiş pe cine să reclame.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrătorii Strabag au făcut praf şi banii pensionarilor câmpulungeni.
 Vizualizări articol: 898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lucrătorii Strabag au făcut praf şi banii pensionarilor câmpulungeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De r_hat trimis de
( 8 aug 2008, 14:10:42
Niste tampitzi... cum altfel sa le spui la aia din Primarie de la Campulung. Bine ca primarul are barul plin si in rest il doare in c_r. Bravo la toti campulungenii! Orasul asta o sa arate decent in 2100!
1.1  RE: De r_hat trimis de
( 8 aug 2008, 16:17:09
pai cumnatul lui serban e mare sef la strabag in campulung...................., etc,etc,
2.   Asa primar ,asa firma. trimis de
( 8 aug 2008, 16:43:26
numai in campulung se putea aciua o asemenea echipa de constructori. la o casa particulara este un gospodar, la o manastire este maica economa , la primaria municipiului campulung, ar trebui sa fie un primar,dar ne-a batut doamne ,doamne, primarul fiind ,dar lipseste cu desavarsire .pacat....mai doarme o legislatura, i-ar orasul nu isi va mai reveni ....lucrarile trebuiesc supravegheate. nu mai avem nici guri de canal in oras in urma lucrarilor efectuate..;;fii destept, alegete pe tine''
3.   De mare rahat trimis de
( 8 aug 2008, 22:14:09
campulungul s-a transformat intr-un cosmar, intr-adevar, dar este oare numai vina primarului? mai asteptam si de la altii sa faca ceva, nu doar primarul.

4.   Fudulie trimis de
( 8 aug 2008, 22:39:42
Mandrie , fudulie, indolenta si multe altele ii caracterizeaza pe multi din fosta perla a Bucovinei : Campulungul Moldovenesc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei