Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 aug 2008 - Anul XIII, nr. 185 (3866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cele mai păzite

Marginea şi Suceviţa, împânzite de camere de supraveghere video

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de camere de supraveghere video au fost instalate în comunele Marginea şi Suceviţa, în cadrul unor proiecte de prevenire a criminalităţii în mediul rural („Comuna Marginea – localitate fără criminalitate” şi „Comuna Suceviţa – turism în siguranţă”), iniţiate de Biroul Poliţiei Rurale Rădăuţi, în parteneriat cu autorităţile din cele două localităţi.

După ce în luna martie a acestui an, Marginea a devenit cea mai supravegheată localitate din judeţ, fiind montate 49 de camere video, în zona staţiilor peco, în centrul comunei şi la şcoala generală, recent, un sistem de monitorizare video a fost instalat şi la Suceviţa.

La sfârşitul lunii trecute, nu mai puţin de 19 camere au fost puse în funcţiune în Suceviţa, jumătate dintre acestea fiind montate în zona mănăstirii din localitate şi a parcării din faţa lăcaşului de cult, iar restul, în zona primăriei şi a şcolii generale.

Prin intermediul camerelor de supraveghere, poliţiştii monitorizează nu numai obiectivele din zonă, cât şi traficul rutier de pe DN 17 A, drumul ce traversează cele două localităţi. 

 

Măsuri pentru siguranţa turiştilor şi localnicilor din Suceviţa 

Şeful Biroului Poliţiei Rurale Rădăuţi, subcomisarul Daniel Andrei, ne-a declarat, ieri, că pe lângă aceste camere de supraveghere, în cadrul proiectului de la Marginea au fost tipărite nu mai puţin de 12.500 de pliante cu recomandări preventive împotriva furturilor din locuinţe, violenţei stradale, delicvenţei juvenile, accidentelor rutiere etc., pliante ce au fost distribuite în cele 22 de comune arondate municipiului Rădăuţi.

La Suceviţa, vor fi distribuite, îndeosebi în zona obiectivelor turistice, alte 3.500 de pliante cu caracter preventiv pe problematica accidentelor rutiere şi a victimizării turiştilor.

Subcomisarul Andrei a mai spus că, în cele două comune, au fost montate, în zona trecerilor de pietoni, seturi de benzi rezonatoare din marcaj termoplastic, al căror scop este acela de a-i determina pe şoferi să reducă viteza.

„Am încheiat un parteneriat şi cu Asociaţia pensiunilor turistice din Suceviţa, în vederea rezolvării în comun a unor probleme ce pot leza atât interesele turiştilor, cât şi ale localnicilor, avându-se în vedere faptul că localitatea este una dezvoltată din punct de vedere turistic, fiind tranzitată anual de zeci de mii de turişti, inclusiv din străinătate, cazarea acestora fiind asigurată în peste 60 pensiuni şi case de vacanţă”, a declarat şeful Biroului Poliţiei Rurale Rădăuţi, precizând că cele două proiecte prevăd şi intensificarea controalelor şi a activităţilor de patrulare, utilizarea patrulelor şcolare în zona unităţilor de învăţământ şi asigurarea de către agenţii posturilor de poliţie a fluidizării traficului rutier în zona şcolilor, îndeosebi la intrarea şi ieşirea elevilor de la cursuri.

 

A scăzut numărul de infracţiuni  

Subcomisarul Daniel Andrei susţine că la Marginea, acolo unde camerele de supraveghere video au fost instalate din luna martie a.c., au început să apară deja şi rezultatele. Au scăzut furturile cu 36% (din care furturile din locuinţe cu 33%), accidentele rutiere grave cu 50%, tamponările cu 30% şi faptele penale cu autori necunoscuţi cu 56%, fiind constatate cu 13% mai puţine infracţiuni faţă de aceeaşi perioadă de referinţă a anului trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marginea şi Suceviţa, împânzite de camere de supraveghere video.
 Vizualizări articol: 1155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Marginea şi Suceviţa, împânzite de camere de supraveghere video3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte bine ! trimis de
( 8 aug 2008, 11:27:27
In sfarsit ajung si localitatile romanesti civilizate !
2.   Un lucru bun trimis de
( 8 aug 2008, 13:07:54
IN SFIRSIT VISURILE SI DORINTELE DEVIN REALE..........COMPLIMENTI!!!!

AR FI BINE SA FIE MONTATE PESTE TOT TELECAMERE ASA TOTI PUTEM SA STAM LINISTITI SI FARA GRIJI...
3.   Parerea mea trimis de
( 8 aug 2008, 14:20:29
Se stie ca infractionalitatea in Marginea era ridicata de mult timp. Din pacate, in Romania, trebuie sa moara multi oameni pentru ca institutiile statului sa-si dea seama de necesitatea si impunerea masurilor de siguranta.
4.   D-l Marius Ursaciuc trimis de
( 8 aug 2008, 15:12:53
Camere ar trebui puse nu doar unde sunt crime si in locuri unde oameni trec strada prin locuri nepermise si calca florile , nu ia nimeni nici o masura. De ex. centrul orasului Gura Humorului care este frumos aranjat de primarie .
5.   Asta e solutia trimis de
( 8 aug 2008, 15:44:01
Ar trebui impanzita Romania cu camere de supraveghere,mai ceva ca Londra,sa vedeti cum scad infractiunile comise de la politai la cioara,amendati cei care arunca pe jos,cei care trec pe rosu,in fine,amendati toti marlanoii care ne inconjoara!
6.   Sa va puna si in dormitor trimis de
( 8 aug 2008, 16:08:28
prosti mai sinteti care sint de acord cu camere de luat vedere.sa va puna si in dormitoarele voaste camere de supraveghere ca si acolo se fac acte criminale(violuri...),in parcuri publice sigur se gaseste o batrina "criminala"care vinde simburi fara acte sau asa si acolo trebuie supraveghere??dupa camerele video ar trebui sa fie criminali mai bine controlati si de asta ar trebui sigu fiecare sa fie tatuat cu un numar sub brate cu a facut hitler sau un cip sub piele cu ar dori multi politiceni de azi.---ce este asta unde este libertatea si democratia---securitatea lui ceausescu a fost un copil mic pe cea ce ne asteapta si exista. eu zic politistul ROMAN sa isi faca datoria cum trebuie si in rest sa lase poporul ROMAN sa traiasca liber si cit mai democrat.

6.1  RE: Sa va puna si in dormitor trimis de
( 8 aug 2008, 16:40:54
daca NWO nu este doar o teorie conspirationista, vom avea camere video peste tot in viitor.
7.   Adevarat trimis de
( 8 aug 2008, 19:36:07
Le-a montat camere de supraveghere sa-i extermine,ca pe cei de la Auscwitz.Asa le trebuie!Ha!ha!ha!ha!ha!
8.   Pretext... trimis de
( 8 aug 2008, 21:05:24
asistam la subtilitatea monitorizarii...trist...
9.   Pt.margineni trimis de
( 8 aug 2008, 21:34:24
In marginea trebuie puse camere video peste tot!au venit acu'cei de prin strainatate.......e jale!se conduce ca''la italia'',se gandeste ca la marginea si se manifesta ca la turnul babel!
9.1  RE: Pt.margineni trimis de
( 9 aug 2008, 10:44:05
IUDA A SFARSIT TRAGIC

PS. NU CAUTA SI TU UN STREANG...laughing))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei