Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 aug 2008 - Anul XIII, nr. 185 (3866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Performanţă

Sucevence medaliate cu argint la Campionatul Mondial de Canotaj pentru juniori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Performanţă deosebită obţinută de patru sucevence, medaliate cu argint la Campionatul Mondial de Canotaj pentru juniori, desfăşurat luna trecută la Linz, în Austria. Practic, se poate spune că sucevencele au dus canotajul românesc pe podiumul mondialelor, având în vedere că echipajul 8 plus 1 rame a fost format din trei sportive din Suceava, iar la proba de dublu rame, una dintre sportive este originară din Suceava.

Irina Dorneanu, Anca Luchian şi Ionela Dobândă sunt cele trei canotoare din Suceava care au făcut parte din echipajul 8 plus 1 rame care a adus medalia de argint pentru România la Campionatul Mondial de Canotaj pentru juniori.

Irina Dorneanu este o fostă elevă  a Liceului cu Program Sportiv din Suceava, dar s-a transferat la Iaşi. Anca Luchian este din Vatra Dornei, iar pregătirea sportivă o face la Snagov, ea fiind elevă a Liceului „Mihail Kogălniceanu” din această localitate. Ionela Dobîndă este cea de-a treia sportivă originară din Suceava care a făcut parte din echipajul 8 plus 1 rame care a reprezentat România în competiţia mondială din Austria.

 

Sportivele se pregătesc pentru o altă competiţie internaţională

Pe podiumul premianţilor de la Campionatul Mondial de canotaj juniori a mai urcat o suceveană, aceasta fiind medaliată tot cu argint. Este vorba despre Andreea Boghean, originară din Gura Humorului, una dintre canotoarele care au reprezentat România la proba de dublu rame.  

Chiar dacă au plecat medaliate de la mondiale, canotoarele nu au intrat în vacanţă, iar în prezent sunt la Snagov, se pregătesc pentru Balcaniadă şi pentru preselecţia în naţionala de seniori. Irina Dorneanu a declarat că „urmează o perioadă de lucru intens, pentru că peste aproximativ o lună voi participa la Balcaniada de canotaj juniori din Serbia, dar voi participa şi la preselecţia pentru admiterea în echipa de seniori a României”.

Viaţa de sportiv a Irinei Dorneanu a început acum trei ani de zile, pe când fata era elevă în clasa a opta, la o şcoală de la ţară, în comuna sa natală Zvoriştea. Succesul a venit relativ repede, având în vedere că Irina a obţinut în aceşti trei ani zeci de medalii naţionale şi internaţionale.

Gloria de pe podium este doar faţa strălucitoare a vieţii pe care o are Irina acum. În spatele podiumului stau însă sacrificii imense, muncă pe brânci şi renunţarea la multe dintre bucuriile de zi cu zi ale unui licean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevence medaliate cu argint la Campionatul Mondial de Canotaj pentru juniori.
 Vizualizări articol: 1525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevence medaliate cu argint la Campionatul Mondial de Canotaj pentru juniori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   // trimis de
( 8 aug 2008, 11:41:16
bravo fetelor

2.   Bravos exprimare! trimis de
( 8 aug 2008, 20:06:20
Cica " ...av�nd �n vedere ca echipajul 8 plus 1 rame a fost format din trei sportive din Suceava ...". Asta e ca aia :"Cei 4 apostoli erau 3: Luca si Matei."

Oricum bravo pentru fete!
3.   Fb trimis de
(10 aug 2008, 13:55:59
Foarte bine

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei