Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mai 2008 - Anul XIII, nr. 117 (3798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Replică

Şefa medicilor legişti din judeţ contestă propunerea de sancţionare făcută de ASP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şefa Serviciului Judeţean de Medicină Legală (SJML) Suceava, doctorul Lăcrămioara Balan, contestă măsura de sancţionare cu avertisment scris propusă împotriva ei de către Autoritatea de Sănătate Publică, în cazul necropsiei făcute duminica trecută în centrala termică a spitalului din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Lăcrămioara Balan spune că declaraţiile directorului ASP Suceava, doctor Odette Nicolae, făcute în ediţia de ieri a „Monitorului de Suceava”, declaraţii potrivit cărora şefa SJML s-ar face vinovată de faptul că  nu a solicitat Poliţiei transformarea maşinii de transport personal medicină legală Câmpulung Moldovenesc în autoturism de transport cadavre, nu sunt întemeiate.

Balan susţine că maşina folosită pentru transportul pe teren a medicului legist şi a autopsierului ce au în competenţă cazurile din zona Câmpulung Moldovenesc –Vatra Dornei este o „Dacie 1300 berlină” şi că nu îşi poate da seama cum a gândit şefa ASP Suceava transformarea acestui autoturism într-unul de transportat cadavre.

Ba mai mult, şefa medicilor legişti din judeţ spune că, chiar dacă s-ar reuşi o transformare a Daciei din dotare în maşină de transportat morţii, e greu de crezut că noul produs auto va fi omologat de către Registrul Auto Român.

Deşi i s-a confirmat neoficial acest lucru de către reprezentanţi ai RAR, Lăcrămioara Balan a cerut şi un răspuns oficial pe care să i-l prezinte directorului Nicolae şi să-l ataşeze la contestaţia depusă împotriva propunerii de sancţionare cu avertisment scris făcută de către ASP.

„Dacia aceea ar trebui recarosată, asta ar însemna să se umble la structura ei de rezistenţă, ar trebui apoi să fie respectate normele igienico-sanitare...”, completează Lăcrămioara Balan.

 

Maşini noi sau contracte cu firme de pompe funebre

Şefa SJML Suceava spune că, chiar dacă necropsia s-a făcut în centrala termică a spitalului, din cauza faptului că morga era inundată de apele refulate din canalizarea oraşului, nu poate fi găsită ţap ispăşitor în toată această poveste.

O dată pentru că, explică doctorul Balan, situaţia morgii de la Câmpulung Moldovenesc era şi este în continuare responsabilitatea conducerii spitalului din localitate, iar apoi pentru faptul că legislaţia în vigoare îi permitea medicului legist, cum morga era inundată, iar maşină pentru a transporta cadavrul în altă parte nu era, să decidă  efectuarea necropsiei într-un alt loc anume ales pentru aceasta, lucru care s-a şi întâmplat, fiind găsită soluţia sediului centralei termice.

„În acest moment, nici o morgă din judeţ nu întruneşte condiţiile de desfăşurare a unei activităţi de necropsie”, a precizat Balan.

La ora actuală, există o singură maşină de transportat cadavre, un autoturism Dacia Papuc, folosit însă, la solicitarea Poliţiei, numai pe raza municipiului Suceava şi a comunelor limitrofe.

„Soluţia ar fi cumpărarea unor maşini care să aibă special această destinaţie, de transport cadavre, însă SJML Suceava nu dispune de fonduri pentru acest lucru. O altă soluţie ar fi ca spitalele să încheie, aşa cum se întâmplă în alte judeţe, cum ar fi Iaşi-ul de exemplu, contracte cu firme de pompe funebre, care să asigure transportul persoanelor decedate”, a conchis Balan.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şefa medicilor legişti din judeţ contestă propunerea de sancţionare făcută de ASP.
 Vizualizări articol: 1458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Şefa medicilor legişti din judeţ contestă propunerea de sancţionare făcută de ASP2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Haos total trimis de
(21 mai 2008, 14:13:25
Situatia din sistemul sanitar, in pofida declaratiilor pompoase privind reforma a diriguitorilor acestuia, a scapat cu totul de sub control, este intr-o stare de haos total!
1.1  RE: Haos total trimis de
(21 mai 2008, 14:58:52
OMG! Se scot! Au gasit pe cine sa dea vina!laughing

.. nu pot sa cred!
2.   Nu vad greseala... trimis de
(21 mai 2008, 14:54:46
Nu vad cu ce a gresit medicul legist! Nu e prima data ca se procedeaza asa. Stiu situatii cand se faceau necropsii in curtea mortului, in sura mortului sau in cel mai bun caz in casa mortului. Daca nu au bietii oameni cu ce si unde sa-si desfasoare civilizat activitatea ce sa faca? Cred ca e exces de zel din partea DSP-ului.
3.   Usor de gasit un motiv trimis de
(22 mai 2008, 10:51:36
Oare s-a ales cu ceva ...... din buzunarul mortului, in general asa se procedeaza........Romania tara tuturor posibilitatilor......sa le fie rusine!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei