Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mai 2008 - Anul XIII, nr. 117 (3798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Program pilot privind construirea de locuinţe sociale pentru romi, supus dezbaterii publice

Miercuri, 21 Mai 2008 (19:24:46)

Proiectul de hotărâre privind aprobarea programului-pilot „Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi”, prin care ar trebui construite aproximativ 300 de locuinţe, a fost supus, de marţi, dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL).
  Programul-pilot „Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi” reprezintă o componentă experimentală a Programului de incluziune socială în România, prin care se asigură construirea unui număr maxim de 300 de locuinţe sociale la care să aibă acces nediscriminatoriu, în condiţiile legii, familiile şi, după caz, gospodăriile din comunităţile de romi cu venituri reduse.

Potrivit notei de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ, realizarea şi implementarea acestui program are ca bază un Acord cadru încheiat între Agenţia Naţională pentru Romi şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, iar construcţia de locuinţe sociale prevăzute în program se realizează prin obiective de investiţii publice promovate şi derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe cu finanţare din surse ale bugetului de stat.

Potrivit proiectului de hotărâre, după finalizarea lucrărilor de construcţie şi punerea în funcţiune a locuinţelor sociale, acestea vor face obiectul domeniului public al unităţilor administrativ-teritoriale în care sunt amplasate şi vor fi preluate în administrare, prin protocol încheiat cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe, de către consiliile locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor, respectiv de către consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti sau, după caz, de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în a căror rază administrativ - teritorială se află.

Dacă proiectul de act normativ va fi aprobat în forma supusă dezbaterii publice, locuinţele sociale construite prin acest program nu vor putea fi vândute.

De asemenea, potrivit documentului, vor avea acees la locuinţele sociale, în vederea închirierii, familiile şi, după caz, gospodăriile din comunităţile de romi care au un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică în ultimul Buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea precum şi anterior lunii în care se repartizează locuinţa.

"Nu pot beneficia, potrivit legii, de locuinţe sociale construite prin program, familiile şi, după caz, gospodăriile din comunităţile de romi, în care cel puţin unul dintre membri deţine în proprietate o locuinţă, a înstrăinat o locuinţă după data de 1 ianuarie 1990, a beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe sau deţine, în calitate de chiriaş, o altă locuinţă din fondul locativ de stat", se arată în nota de fundamentare.

În cazul în care nu se vor înregistra solicitări eligibile din partea familiilor şi gospodăriilor din comunităţile de romi, locuinţele sociale vacante, construite prin program, vor putea fi repartizate şi închiriate, în aceleaşi condiţii, unor familii din afara acestei comunităţi.

Obiectivul programului constă în asigurarea şanselor egale pentru atingerea unui standard decent de viaţă şi stimularea participării comunităţii de romi la viaţa economică, socială, culturală, educaţională şi politică a societăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program pilot privind construirea de locuinţe sociale pentru romi, supus dezbaterii publice.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program pilot privind construirea de locuinţe sociale pentru romi, supus dezbaterii publice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   HAOLEU ! trimis de
(22 mai 2008, 11:22:28
Ce vretz sa ni construiti dea moaca case ? Da pintru puradei nu faceci niste corturi mai mici, cu centrala si aer conditionat ?
2.   DISCRIMINARE GROSOLANA trimis de
(22 mai 2008, 11:27:19
"locuinte sociale la care sa aiba acces nediscriminatoriu, �n conditiile legii, familiile si, dupa caz, gospodariile din comunitatile de romi cu venituri reduse." - cum NEDISCRIMINATORIU, cand sunt numai pentru rromi ? Discriminarea deja s-a facut ! In Romania, discriminati sunt tocmai romanii ! Pentru rromi avem locuri la licee separat, pentru rromi avem programe sociale speciale, pentru rromi avem locuinte gratis, pentru alte minoritati avem tot felul de facilitati, pentru ROMANI..... NIMIC !!! Romanul cinstit e supt de taxe, accize, somaj, de ajunge ca o pruna uscata, in timp ce vede ...rromii cum prospera si se inmultesc ca iepurii !!!
2.1  RE: DISCRIMINARE GROSOLANA trimis de
(22 mai 2008, 11:48:46
Asa este. Dau dreptate comentatorului nr.2.
2.2  RE: DISCRIMINARE GROSOLANA trimis de
(22 mai 2008, 12:28:30
UF UF UF....... Cata dreptate ai....Discriminare?????? ,adica ROMANI CU VENITURI REDUSE NU AI?????????????????????'. Am ajuns sa fim discriminati in propria noastra tara!!!!!!!!! DRACUL SA VA MAI VOTEZE !!!!!!!!! eu unul m-am saturat sa platesc impozite pentru ..... puscariasi..... tigani borati... si sa nu am nici un drept in tara mea .Se urca romu pe primarie si cere pamant, casa , imediat .... se rezolva. Sta ROMANUL in strada nu-l baga nimeni in seama . Nu sunt rasist ,dar voi deveni .....!!!!!!!!!!! ROMANILOR !!!!!!!!!!!!!!!!! UNITIVA PANA NU E PREA TARZIU

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei