Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mai 2008 - Anul XIII, nr. 117 (3798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Riscurile meseriei

Echipaj de pe ambulanţă, înjurat şi lovit de rudele unui pacient

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agresaţi chiar de către cei care au solicitat ajutorul. Personalul medico-sanitar de pe ambulanţă a avut de înfruntat, luni după-amiază, furia aparţinătorilor unui bolnav decedat.

Rudele pacientului şi-au ieşit din minţi când medicul a anunţat că toate manevrele de resuscitare întreprinse au fost în van şi a declarat decesul.

Aparţinătorii au acuzat personalul de pe ambulanţă că nu şi-a făcut datoria şi au adresat cuvinte jignitoare echipajului, bruscându-l în acelaşi timp. Totodată, ei au lovit cu pumnii în maşină, reuşind să îndoaie caroseria, şi au blocat plecarea echipajului către alte solicitări, timp de două ore.

Incidentul s-a petrecut luni după-amiază, în localitatea Călugăreni, când ambulanţa a intervenit la o solicitare formulată de aparţinătorii lui Radu S., în vârstă de 65 ani.

La scurt timp de la declanşarea scandalului, la faţa locului şi-a făcut apariţia şi un echipaj al Poliţiei.

 

Ambulanţa, distrusă de fiul victimei

„Pacientul, care pare să fi făcut un infarct, consumase alcool şi descărcase nişte saci în cursul zilei. El a fost adus cu o maşină particulară, până la un punct de întâlnire, în localitatea Călugăreni, de un aparţinător. Probabil un cardiac nedepistat şi netratat, bolnavul era deja decedat când l-am preluat noi, dar am decis totuşi să încercăm o resuscitare. L-am intubat, l-am tratat medicamentos şi i-am făcut defibrilare. După ce am încercat timp de o jumătate de oră să-l resuscităm, am fost nevoiţi să anunţăm decesul. I-am explicat persoanei care însoţea pacientul ce are de făcut în continuare, dar ne-a zis să-l aşteptăm pe fiul victimei. Când acesta a ajuns la faţa locului, băut, a sărit direct la bătaie. L-a strâns de gât pe şofer, ne-a înjurat, a dat cu pumnii în ambulanţa de urgenţă, care este una nouă şi are o dotare scumpă, reuşind să îndoaie caroseria. Ne-a sechestrat practic acolo, timp de două ore, până când a venit maşina Serviciului de Medicină Legală să preia cadavrul”, a punctat medicul de pe ambulanţă.

La rândul lor, rudele lui Radu S. susţin că personalul de pe ambulanţă a venit nepregătit la faţa locului şi de-abia s-a atins de bolnav.

„Maşina nu era dotată cu aparatura necesară şi cadrele medico-sanitare nu s-au străduit să-l ajute. Au spus că e deja mort”, afirmă unul din aparţinători.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echipaj de pe ambulanţă, înjurat şi lovit de rudele unui pacient.
 Vizualizări articol: 1419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Echipaj de pe ambulanţă, înjurat şi lovit de rudele unui pacient4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce-a fost, de fapt? trimis de
(21 mai 2008, 14:05:02
Cum a stat o ambulanta sechestrata 2 ore, unde a fost politia? Ce-a fost acolo, de fapt? Doamna Cristina Turcu, faceti macar dvs. o ancheta si faceti cunoscute cititorilor detaliile acestui caz. Dupa cum reiese din acest articol, suntem in TARA LUI FACE ORICINE CE VREA!
2.   Tara de tzepari, batausi si infractori trimis de
(21 mai 2008, 22:30:34
In Suceava, cred ca orice institutie medicala trebuie dotata cu bodyguard, ca orice cadru medical poate fi agresat de un pacient mai violent, de hotie nu mai zic, ca sunt asa "hotii" de cabinete. Vin sa-si faca o consultatie sau cer un tratament, zic ca aduc banii data urmatoare, dar pleaca si cu ceva ce apartine cadrelor medicale sau pacientilor.

Tzepari, batausi, infractori, grandomani, barfitori - grosul societatii noastre, grosul numarului de pacienti.

3.   Idioti trimis de
(21 mai 2008, 22:54:24
rudele lui radu s. sa se informeze mai bine si sa nu manance k.k.ambulanta era echipata cum trebuie si cu tot ce trebuie,echipajul bine pregatit dar cand ai de a face cu prostii.....sa spuna mersi cel ce a agresat echipajul ca nu au ripostat.desi poate ar trebui la solicitari sa aiba si o pusca cu ei

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei