Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mai 2008 - Anul XIII, nr. 117 (3798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Casele ridicate ilegal în albiile râurilor, inventariate şi demolate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate construcţiile, inclusiv locuinţe, ridicate în albiile majore ale râurilor vor fi inventariate de comisii special constituite în acest scop, iar cele edificate după 1990 fără autorizaţie de construcţie vor fi demolate.

Prefectul de Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că ultimele inundaţii care au avut loc în judeţul Suceava, la începutul acestei luni, au avut drept cauză principală obturarea cursurilor de apă.

Aceasta s-a făcut fie cu deşeuri menajere pe raza localităţilor, fie prin amplasarea ilegală a construcţiilor în albia majoră a cursurilor de apă.

Băişanu a anunţat că cei care şi-au construit casele legal, înainte de 1990, vor primi atenţionări suplimentare în cazul codurilor de avertizare şi li se va propune să se mute în alte zone, dar cei care au construit cu sfidarea legii nu vor avea parte de nici un fel de clemenţă.

„Voi cere un raport de la toate primăriile şi vom solicita demolarea acestor construcţii. Celorlalţi le vom propune să se mute. Ştim că este foarte greu, din punct de vedere material, dar dacă au frica în sânge şi raţiune poate se vor muta”, a afirmat prefectul de Suceava.

 

Sancţiuni drastice pentru cursurile de apă necurăţate

Alexandru Băişanu a mai spus că în perioada 22- 23 mai şi 27-30 mai a.c. se vor desfăşura acţiuni de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a apelor mari în localităţi, întreţinerea şanţurilor şi rigolelor de scurgere precum şi a stadiului îndeplinirii măsurilor stabilite în urma acţiunii de verificare din perioada 15 – 29 februarie 2008.

În acest scop, se vor constitui Comisii de verificare coordonate de către prefect, alcătuite din reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Gărzii Naţionale de Mediu, Administraţiei Naţionale “Apele Române”, Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean în Construcţii.

Vor fi verificate în principal cursurile de apă pe care s-au înregistrat creşteri însemnate de debite în lunile aprilie – mai 2008, precum şi cele pe care s-au produs în anii anteriori blocaje care au condus la pierderi de vieţi omeneşti şi mari pagube materiale.

„Acolo unde se va constata că nu au fost luate măsurile necesare pentru îndepărtarea riscurilor de inundaţii, membrii comisiei vor aplica sancţiuni drastice celor cu responsabilităţi în domeniul salubrizării cursurilor de apă”, a mai spus prefectul Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casele ridicate ilegal în albiile râurilor, inventariate şi demolate.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Casele ridicate ilegal în albiile râurilor, inventariate şi demolate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Interesant trimis de
(21 mai 2008, 15:26:54
Foarte atractiv acest subiect. Senzatia mea este ca institutia prefectului nu are probleme importante de rezolvat si-si cauta subiecte sa se bage in seama.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei