Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mai 2008 - Anul XIII, nr. 117 (3798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îngheţată expirată de anul trecut, scoasă la vânzare la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Îngheţată expirată încă de anul trecut a fost scoasă la comercializare într-un magazin central din Vatra Dornei.

Inspectorii OJPC Suceava au descoperit cele 20 de kilograme de îngheţată expirată la un magazin din centrul staţiunii sucevene, în timp ce se aflau într-o acţiune de control în această zonă a judeţului.

Directorul OJPC Suceava, Elena Oanea, a declarat că „deşi îngheţata era expirată încă de anul trecut, operatorul economic nu a ezitat să o scoată la comercializare după atâta timp”.

Întreaga cantitate de îngheţată a fost retrasă de pe piaţă şi distrusă, iar operatorului economic i s-a aplicat o amendă de 4.000 de lei.

„Pentru abaterea constatată, amenda care poate fi aplicată este între 2.000 şi 4.000 de lei. Noi am aplicat maximul”, a mai precizat şeful OJPC Suceava, Elena Oanea.

 

Şi produse din carne cu termenul de garanţie expirat

Tot în cadrul unor controale, inspectorii OJPC au descoperit în magazinele din judeţ, îndeosebi în cele săteşti, dar nu numai, produse din carne şi preparate din carne cu termenul de garanţie expirat.

Totodată, s-au mai descoperit produse din carne comercializate la vrac, fără nici un element de identificare a producătorului şi fără termen de garanţie imprimat pe ambalaj.

60 de kilograme de astfel de produse au fost descoperite în Zvoriştea, Putna şi Comăneşti.

Atenţia inspectorilor OJPC se îndreaptă şi asupra marilor producători de preparate din carne şi mezeluri din judeţ. Unul dintre aceştia a şi fost deja amendat cu 30 de mii de lei, după ce OJPC a prelevat probe dintr-un anumit produs şi a constatat că reţeta de fabricare a acestuia nu corespundea cu stasul. Mai exact, este vorba despre mostre dintr-un salam de vară, care, după efectuarea testelor de laborator, au scos la iveală faptul că produsul conţinea mai multă apă decât prevede reţeta, pentru a trage mai greu la cântar.

„Toţi producătorii de produse pe bază de carne vor fi verificaţi în perioada următoare, vom preleva probe , vom face analize de laborator şi, acolo unde va fi cazul, vom aplica cele mai drastice măsuri”, a mai precizat Elena Oanea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îngheţată expirată de anul trecut, scoasă la vânzare la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Îngheţată expirată de anul trecut, scoasă la vânzare la Vatra Dornei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lasane trimis de
(21 mai 2008, 14:25:28
Pe carne se bat toti sa o verifice. dar opec de ce nu verifica cuiele sa observe cum sunt facute, de ce nu verifica jucariile pentru copii, de ce nu verifica pantofii cumperii pantofi dezlipiti, sin piele si ei sunt din inlocuitori, cumperi o mobila cu transport gratuit si ajungi acasa constati ca trebuie sa platesti transportul.trburile astea ar tebui sa le verifice opec-ul.ei verifica carne scare mai sunt vreo trei organe care o controleaza.pe toti ii intereseaza mincarea. verificati domnilor de la opce si altele nu carnea, cuiele , pantofii,jucariile !!!!!!!!!!!!!!

2.   Produse defecte trimis de
(21 mai 2008, 15:31:37
magazinul ,, electro top,,radauti vinde masinile de spalat fara proba iar garantia o complecteaza in alta zi.Au aduso acasa si nu au desfacuto...si au plecat. Cand amdat ambalajul jos am vazut ca e lovita . Cand le/am spus era sa iau pe cocoasa

Ei iti prezinta produsul si iti aduc altul ambalat dar nu stau sa il desfaci pe motiv ca se grabesc .am anuntat opc dar vina a ramas a mea.multiprocedeaza asa atentie OPC.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei