Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mai 2008 - Anul XIII, nr. 117 (3798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Oana Petruta CHIDOVET

Oana Petruţa CHIDOVEŢ


Piaţa muncii are nevoie de un management sănătos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe piaţa muncii, situaţia din companiile româneşti reflectă problemele pe care le are Romania la nivel naţional. Aşa cum structurile administrative ale statului limitează opţiunile şi posibilitatea de afirmare a oamenilor, aşa şi managementul din organizaţii condiţionează dezvoltarea angajaţilor.

Angajaţii sunt undeva jos pe scara ierarhică şi sunt judecaţi de către angajatori pentru că pleacă din companii şi uneori chiar din ţară, însă de multe ori, nu este vina lor, ci a sistemului de management al companiilor pentru care lucrează.

Ideea că oamenii sunt motivaţi doar de partea financiară este o modalitate facilă a managementului executiv de a se eschiva de la adevăratele probleme cu care se confruntă companiile lor. Este adevărat că latura financiară îşi are importanţa sa în raportul de muncă, însă din ce în ce mai importante sunt beneficiile, condiţiile de lucru, facilităţile, care oferă angajatului un anumit confort social, un mediu lipsit de stres pentru buna desfăşurare a activităţii.

Din păcate, există multe companii care folosesc ca motivare nonfinanciară trainingul sau teambuilding-ul în condiţiile în care acestea ar trebui să fie o unealtă de muncă, nu o recompensă.

 

Managerul bun, cheia într-o companie de succes

Un manager bun este cheia într-o companie de succes, de aceea de o importanţă majoră în training sunt cursurile pentru manageri; îi învaţă pe aceştia cum să lucreze cu angajaţii, cum să-i motiveze, astfel ca randamentul să fie maxim. Tocmai de aceea, schimbările într-o companie, fie că este vorba de business, fie de schimbări de natură comportamentală, trebuie să se producă de sus în jos.

Cererea de personal pe piaţa românească e mai mare decât oferta, iar oamenii migrează, căutându-şi locuri de muncă mai bune. În aceste situaţii, există greşeli tipice managerilor români, una este frustrarea pe care o simt atunci când pleacă oamenii din companie, care se resimte şi în momentul venirii unui nou angajat, ce întâlneşte din partea managerului răceală, iar asta îl face ca în scurt timp să vrea să plece.

O altă greşeală pe care o fac managerii este faptul că nu îşi ţin promisiunile.Mulţi manageri, în ”disperarea” de a angaja oameni buni, promit foarte multe lucruri în etapa de recrutare, pe care uită să le mai îndeplinească, de genul avansare rapidă, negociere salarială.

 

Mulţi români au migrat în străinătate

Statul român are potenţial privind forţa de muncă, însă mulţi români au migrat în străinătate, dezamăgiţi de sistemul administrativ românesc, de nivelul de trai mizer, sau din lipsa opţiunilor. Ajunşi în ţările occidentale, muncesc în condiţii pe care nu le-ar fi acceptat în România, sunt responsabili şi conştiincioşi, lucru care nu se întâmplă în ţară.

Probabil îmi veţi spune că e uşor să analizezi de pe margine, şi că în realitate lucrurile stau altfel, iar în Romania, uneori singura modalitate de responsabilizare a angajaţilor rămâne motivarea negativă ( penalităţi la salariu, avertismente etc.). Să-şi fi pierdut oare românii încrederea şi respectul faţă de angajatori ? Pentru informaţii şi sugestii www.agentierecrutare.ro, telefon 0230/520317, sau email office@agentierecrutare.ro.

 

consultant – avocat Oana Petruţa Chidoveţ
Human Resources Consulting
Agenţie de recrutare şi selecţie de resurse umane

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piaţa muncii are nevoie de un management sănătos.
 Vizualizări articol: 1142 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Piaţa muncii are nevoie de un management sănătos5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fatuca, du-te si te ghemuieste in pat ! trimis de
(22 mai 2008, 22:56:53
Esti o proasta de ziarista de doua parale - cu onestitate iti spun - fara nici o urma de rea credinta. Esti avocata, si nici nu ma mira. Acum si pisica din curte isi da masteratul. In Suceava nu exista o piata a muncii. E doar o patura groasa de amarati someri, de care toti "patronachii" isi bat joc. Iar industria nu exista. E zero barat. Dar tu stii foarte bine acest lucru. Prestezi cu siguranta ceva nedemn ca sa lucrezi aici si sa improsti oamenii cu minciuni, dar mai mult ca sigur iti place sa mananci fecale cu lingurita.

Cand femeia intr-un popor e nedemna, "s-a zis" cu natiunea !!!
1.1  RE: Fatuca, du-te si te ghemuieste in pat ! trimis de
(23 mai 2008, 11:30:37
Este adevarat ca in Suceava nu prea mai exista o piata a muncii,dar daca am gandi toti ca tine nu realizam ninic. E usor sa arunci cu noroi in oricine cade la indemana, e mai greu sa incurajezi o initiativa buna, referitor la piata muncii, fie ea si din Suceava.
1.2  RE: Fatuca, du-te si te ghemuieste in pat ! trimis de
(23 mai 2008, 13:52:39
Domnule sau doamna "PUNCTUL PE I", ca sa reusiti sa puneti punctul pe "i" va trebui sa invatati mai intai sa fiti coerent/a in exprimare, astfel incat sa se inteleaga ce vreti sa spuneti, care este ideea pe care o dezbateti. Pana una alta, tot ce se intelege din "comentariul" dvs.elegant este faptul ca aveti o rafuiala personala cu dna sau dra avocat. Macar ea are curajul sa-si asume ideile semnand articolul cu numele ei, lucru pe care n-as putea sa-l spun despre dvs. Rusine sa va fie si sa stiti ca aveti dreptate, cu oameni ca dvs., carcotasi cu un limbaj atat de elevat, s-a zis cu natiunea!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Oana Petruţa CHIDOVEŢ
Oana Petruţa CHIDOVEŢ
Monica TĂTARU
Monica TĂTARU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei