Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mai 2008 - Anul XIII, nr. 117 (3798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fără milă

Cal bătut şi abandonat de stăpân în cartierul Iţcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bătut şi abandonat în mijlocul drumului. Un cal pentru care stăpânul său nu a mai avut nici o urmă de compasiune a supravieţuit miraculos după 4 nopţi petrecute în aer liber.

Bătut crunt de cel care trebuia să-l îngrijească, animalul a ajuns în curtea unei societăţi din cartierul Iţcani, unde angajaţii i-au dat apă şi hrană.

Chemate să rezolve această problemă, autorităţile locale sucevene şi-au pasat responsabilităţile, iar animalul a fost ridicat abia ieri dimineaţă, după mai multe telefoane ale localnicilor şi angajaţilor firmei în curtea căreia se afla calul.

 

„Strigător la cer”

Calul a ajuns în curtea Uzinei de Impregnat Traverse de la Iţcani la sfârşitul săptămânii trecute, vineri. Oamenii care locuiesc în zonă spun că animalul i-ar aparţine unui tânăr de etnie romă şi în dimineaţa zilei de vineri l-ar fi văzut cum lovea animalul cu sălbăticie sub podul din Iţcani.

Mai mult mort decât viu, calul a reuşit totuşi să ajungă în curtea Uzinei de Impregnat Traverse, unde s-a prăbuşit la pământ. Angajaţii societăţii l-au văzut şi au sunat la 112, de unde au fost direcţionaţi spre Poliţie.

„Au venit cei de la Poliţie, au spus că vor rezolva problema, dar nu s-a întâmplat nimic. E strigător la cer ce se întâmplă cu acest animal. Colegii mei i-au dat şi ceva apă şi mâncare pentru că le-a fost milă de bietul cal”, a spus Marius Răileanu, paznic la Uzina de Impregnat Traverse.

 

Calul a fost ridicat de autorităţi abia ieri dimineaţă

Pentru că de vineri până luni nu s-a mai întâmplat nimic, localnicii au sunat din nou la 112.

„A venit un echipaj de poliţie şi apoi un medic care i-a făcut o injecţie. Au spus că situaţia se va rezolva, dar calul a rămas tot aici”, a povestit Marinela Ivaniuc, o femeie care locuieşte în zonă.

Asta se întâmpla luni seară, când, după un nou telefon la 112, Marinela Ivaniuc a fost trimisă tot spre Poliţie, iar de acolo i s-a transmis că instituţia care poate rezolva problema este Primăria Suceava.

În cele din urmă, calul a fost ridicat ieri dimineaţă de reprezentanţi ai Primăriei şi Protecţiei Animalelor şi dus într-o locaţie unde va putea fi îngrijit corespunzător.

Între timp, autorităţile trebuie să-l identifice pe cel care a bătut şi lovit calul, pentru a-l putea trage la răspundere.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cal bătut şi abandonat de stăpân în cartierul Iţcani.
 Vizualizări articol: 1397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cal bătut şi abandonat de stăpân în cartierul Iţcani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(21 mai 2008, 11:24:25
Un animal - respectiv tiganul a batut alt animal respectiv calul ! Ideea este insa ca acel cal are o utilitate economica pentru om in timp ce boratura de tigan n-are nici o utilitate !!
2.   ........ trimis de
(21 mai 2008, 11:32:00
Daca il prind pe boratul ala de tigan...ar trebui sa-l trateze cum a tratat el calul....ar trebui sa simta si el cum e....cand ii mai vezi pe unii cu carutele pline ochi si bat amaratul ala de cal care ar vrea sa traga...dar nu poate...iti vine sa te duci si sa-i pui pe ei sa traga caruta.......dar ce sa le ceri....nimeni nu face nimik si nu zice nimik....traim in romania
3.   Again trimis de
(21 mai 2008, 11:44:16
se intampla zilnic. Citeam ca preturile la cai au ajuns undeva pe la 100, 200 de lei noi. Astfel, orice borat de tzigan (nu mai zic de romani de-ai nostri care au uitat ce a insemnat calul pt romani) isi poate cumpara cal, nu-i da de mancare si nu-l ingrijeste, trage de el pana il omoara apoi isi ia altul si tot asa. Deci caii au ajuns consumabile in viata de zi cu zi a tziganoilor. Daca in alte parti, cioara ar fi facut parnaie pana la adanci batraneti, la noi o sa primeasca o amenda pe care nu o sa o plateasca (o pune alaturi de celelalte) si maine omoara un alt cal. Si tot asa... Si ce e trist, ca nici macar o mama de bataie sora cu moartea nu poti sa ii tragi la politie, ca sar ONG-urile cu gura ca batem tziganii...
4.   Norocu t�ganului trimis de
(21 mai 2008, 14:01:43
Doamne, de ce nu l-am vazut eu c�nd ucidea calul? Si-ar fi dorit sa vina Antonescu!
5.   SALBATIC trimis de
(21 mai 2008, 22:28:40
ar trebui sa primeasca exact ceea ce a facut el calului ca numai boratii astia de cioroi ne fac de ras si de tot ****u,nu au pic de respect fata de animale ,si nu stiu zau daca intr-o buna zi se vor domestici,dar cum ciorile is salbatice,asa vor ramane si cioroii nedomesticiti...sper sa nu isi recupereze calul tiganu si sa il adopte cineva cu inima buna si milos!
6.   Tiganu su calul trimis de
(22 mai 2008, 01:16:54
Da-l in masa de tigan prost, daca atata stie ce poti sa-i faci ? pacat de saracul animal (calul)
7.   SUA trimis de
(22 mai 2008, 02:59:50
IN UNELE STATE (DIN AMERICA) JUDECATORUL TE BAGA LA INCHISOARE CORECTIONALA... FARA DREPT DE APEL, PENTRU ASEMENEA FAPTA... CHIAR DACA AI BATE SI UN CAINE SAU DACA OMORI O VEVERITA, TOT AIA E... MAI AVEM MULT PANA ATUNCI. PACAT !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei