Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2007 - Anul XII, nr. 278 (3650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Străzi periculoase

Tot mai mulţi elevi bătuţi sau tâlhăriţi, la ieşirea de la ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi elevi au fost bătuţi fără nici un motiv, în drum spre casă, la ieşirea de la ore, de mai mulţi indivizi, acesta fiind cel de-al treilea caz de agresiune asupra elevilor înregistrat în ultima perioadă.

În timp ce şeful învăţământului sucevean, inspectorul general Lucian Lungu, spune că astfel de cazuri s-au mai întâmplat, poliţiştii susţin că nu sunt motive de îngrijorare.

Ultima agresiune înregistrată împotriva elevilor s-a petrecut în seara zilei de luni. Radu şi Alexandru, doi fraţi gemeni în vârstă de 16 ani, elevi la Colegiul Petru Rareş, au ieşit în acea seară, în jurul orei 20:00, de la şcoală şi se îndreptau spre domiciliu, în cartierul Zamca. Alături de ei se afla un alt elev, de aceeaşi vârstă cu cei doi gemeni, vecin de bloc cu aceştia.

La un moment dat, în zona Catedralei de pe strada Mărăşeşti, un tânăr s-a luat fără motiv de amicul celor doi gemeni, încercând să-l bruscheze. Minorul a fugit imediat din zonă, scăpând astfel de individul pus pe harţă.

Nu la fel de inspiraţi au fost cei doi gemeni, care l-au iritat pe respectivul individ, în momentul în care l-au întrebat ce au cu prietenul lor.

„Au apărut alţi amici de-ai ăluia şi au început să-i lovească. Mi-au ajuns acasă cu un ochi vânăt, cu o buză spartă, blugii rupţi, cum au căzut pe jos... Erau foarte speriaţi”, ne-a povestit tatăl celor doi gemeni agresaţi.

Bărbatul spune că nu a făcut reclamaţie la Poliţie, întrucât copiii săi nu au putut oferi amănunte despre semnalmentele agresorilor. Totuşi, a mărturisit bărbatul, zilele acestea va reclama Poliţiei cele întâmplate:

„Poate îi mai împrăştie pe golani de pe străzi, din zona şcolilor. Ăştia cred că aşteptau să iasă elevii de la Pedagogic (n.r. –Colegiul Naţional Mihai Eminescu). Sunt intrigat că s-a întâmplat la o oră deloc târzie şi că nu era ţipenie de poliţist, jandarm sau poliţist comunitar pe acolo, deşi zona e destul de populată. N-am vrut să mă duc la Poliţie, dar o s-o fac, poate nu mai trece nici un părinte prin ce-am trecut eu”.

 

Tâlhăriţi de telefoanele mobile

În urmă cu aproape o săptămână, un adolescent în vârstă de 15 ani (Robert S.) a fost bătut şi tâlhărit în plină stradă, tot la ieşirea de la ore. Fapta s-a petrecut pe bulevardul George Enescu, în zona clubului „Chicago”, iar agresorii au fugit cu telefonul victimei. Poliţia i-a prins în numai câteva ore pe tâlhari, patru tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani (trei dintre ei elevi), cercetaţi acum pentru tâlhărie. „Când mi-au spus că au recuperat telefonul mobil şi i-au prins pe agresori, nu-mi venea să cred”, mărturisea mama adolescentului agresat.

La sfârşitul lunii octombrie a.c., un elev al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară a fost tâlhărit de telefonul mobil, în timp ce întorcea de la şcoală. După aproape două săptămâni, poliţiştii de la Investigaţii Criminale i-au prins pe autori, identificaţi în persoana a trei adolescenţi din municipiul Suceava, şi aceştia elevi.
„Nu putem vorbi de găşti care atacă elevii la ieşirea de la ore. Exclus aşa ceva. La ora actuală, nu avem agresiuni împotriva elevilor care să se fi petrecut în şcoală, în curtea unităţilor de învăţământ sau în imediata apropiere a acestora, ci pe traseul de deplasare spre domiciliu. De la începutul acestui an, am avut şapte tâlhării comise asupra elevilor, dar nu a rămas nici una cu autori necunoscuţi”, ne-a declarat, ieri, şeful Poliţiei municipiului Suceava, comisarul şef Corneliu Jureschi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tot mai mulţi elevi bătuţi sau tâlhăriţi, la ieşirea de la ore.
 Vizualizări articol: 1698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Tot mai mulţi elevi bătuţi sau tâlhăriţi, la ieşirea de la ore3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Reţete de post Pifteluţe din soia Ai nevoie de: 200 g soia granule, 400 ml apă, 2 morcovi, 2 cepe, 4 căţei cu usturoi, 2 linguri cu oţet, 2 linguri cu făină, o legătură de pătrunjel, ulei, cimbru, sare, piper. Cum procedezi: Înmoaie soia în apa... Citeşte