Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2007 - Anul XII, nr. 278 (3650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu:Termenul "integrare" în cazul romilor nomazi e stupid, trebuie altă soluţie decât asimilarea

Joi, 22 Noiembrie 2007 (20:34:55)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la întâlnirea cu studenţii de la Sociologie, că termenul „integrare” în cazul romilor nomazi este „stupid”, menţionând că trebuie găsită o altă soluţie decât „asimilarea” lor.

După o scurtă prezentare a sistemului de vot uninominal pe care îl susţine, Traian Băsescu a intrat în dialog cu studenţii, răspunzând întrebărilor vreme de aproximativ o oră şi jumătate.

Întrebat dacă incidentul pe care şeful statului l-a avut cu o jurnalistă de la Antena 3 „a ajutat” la amplificarea scandalului din Italia în legăturii cu rromii din România, Băsescu a spus râzând: „Doamnă, credeţi că de la incidentul meu de la Selgros a izbucnit presa italiană?”.

În acelaşi context, chestionat cu privire la soluţiile pentru integrarea romilor, Traian Băsescu a răspuns: „Doamnă, nu mi s-a părut că aţi apărut la televizor cu un rom mic de mână. Vă pot spune eu, care sunt naş de rom, că soţia mea se duce şi face ce trebuie, acolo, în Zăbrăuţi”.

De asemenea, preşedintele a spus că termenul „integrare” în cazul romilor nomazi este „stupid”.

„Cât de stupid sună termenul integrare a romilor când ei au cultura nomadă. Va trebui să mergem la mijlocul distanţei între romul nomad şi majoritari. Trebuie găsită altă soluţie decât asimilarea, căci asta ascunde integrarea lor”, a adăugat şeful statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu:Termenul "integrare" în cazul romilor nomazi e stupid, trebuie altă soluţie decât asimilarea.
 Vizualizări articol: 1381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu:Termenul "integrare" în cazul romilor nomazi e stupid, trebuie altă soluţie decât asimilarea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Reţete de post Pifteluţe din soia Ai nevoie de: 200 g soia granule, 400 ml apă, 2 morcovi, 2 cepe, 4 căţei cu usturoi, 2 linguri cu oţet, 2 linguri cu făină, o legătură de pătrunjel, ulei, cimbru, sare, piper. Cum procedezi: Înmoaie soia în apa... Citeşte