Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2007 - Anul XII, nr. 278 (3650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale OJPC

Amenzi la benzină şi motorină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectori din cadrul Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului din Suceava au efectuat controale în staţiile de comercializare a benzinei şi motorinei din judeţ.

Din cele 35 de staţii verificate de OJPC, 27 au fost depistate cu deficienţe în ceea ce priveşte comercializarea de combustibil. Potrivit inspectorului şef adjunct din cadrul OJPC, Elena Oanea, „s-a controlat o cantitate de 878.689 litri de benzină şi motorină cu o valoare de 3.386.676 de lei, iar cele mai multe deficienţe s-au constatat cu privire la obligativitatea informării consumatorilor”.

Potrivit Elenei Oanea, nouă operatori economici au primit avertismente din cauză că nu aveau prezentate informaţii privind numărul de telefon TELECONS, adresa şi numărul de telefon al OJPC Suceava. O altă deficienţă constatată este lipsa informaţiilor cu privire la denumirea operatorilor economici şi înscrierea codului unic de înregistrare. Şapte operatori au primit amenzi contravenţionale în valoare de 11.000 de lei, pentru aceste deficienţe.

 

Sancţiuni de 25.000 de lei

Şase agenţi economici nu aveau afişat programul de lucru cu clienţii, abatere sancţionată cu o amendă totală de 2000 de lei şi cu patru avertismente. Alţi patru comercianţi de benzină au primit amenzi totale de 10 mii de lei pentru că nu aveau precizate pe pompele de combustibil sortimentul de benzină şi preţul acestuia.

Controlul tematic a fost finalizat prin întocmirea a 27 procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate 13 avertismente şi 14 amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 de lei. A fost oprită de la comercializare o cantitate de 21.900 litri de combustibil, în valoare de 71.602 de lei.

La un număr de patru operatori economici au mai fost constatate şi alte abateri

privind unele produse comercializate în staţiile de distribuţie. Inspectorul şef adjunct Elena Oanea a declarat că „unele staţii comercializau produse cosmetice care nu aveau instrucţiunile de utilizare traduse în limba română, uleiuri de motor fără data de fabricaţie sau data durabilităţii minimale, filtre de ulei neetichetate”.

Agenţii economici depistaţi cu astfel de deficienţe au primit sancţiuni în valoare de 7.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi la benzină şi motorină.
 Vizualizări articol: 909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi la benzină şi motorină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Reţete de post Pifteluţe din soia Ai nevoie de: 200 g soia granule, 400 ml apă, 2 morcovi, 2 cepe, 4 căţei cu usturoi, 2 linguri cu oţet, 2 linguri cu făină, o legătură de pătrunjel, ulei, cimbru, sare, piper. Cum procedezi: Înmoaie soia în apa... Citeşte