Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2007 - Anul XII, nr. 278 (3650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Balul Bobocilor USV

Remember perioada interbelică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un spectacol original, care a adus ceva nou în „cenuşiul” care se lăsase uşor peste balurile bobocilor organizate de Universitatea „Ştefan cel Mare”

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a suferit o schimbare, cel puţin din punctul de vedere al organizării balului bobocilor. Lăsând în urmă poantele vechi, renunţând la prezentatori „slabi”, care comiteau multe gafe, la programe lungi şi fără poveste, marţi seară am avut parte de altceva. Ceva frumos, viu, original. Studenţii de la USV au rupt din timpul lor, pentru ca, împreună cu baritonul Andras Chiriliuc, să „lege” un program reuşit.

„Spectacolul este un tribut adus anilor ’30-’40, un omagiu adus personalităţilor culturale din acea vreme”, declarase înainte de bal organizatorul evenimentului, şi s-a ţinut de cuvânt.

 

„Gingăşia” formelor

Scena Casei de Cultură Suceava a fost „îmbrăcată” în alb: mese şi scaune „dichisite” cu satin alb strălucitor (munca unei firme de catering), pe care erau aşezate lumânări aprinse. Cu mai bine de jumătate de oră întârziere, faţă de ora începerii spectacolului, la aceste mese elegante s-au aşezat tineri în ţinute din perioada anilor ’30 - ’40, cu trabucuri sau ţigarete fine, pahare cu....Martini bianco. În rochii de catifea, mătase sau satin, domnişoarele se mişcau delicat, cu gesturi tandre, iar bărbaţii, la costum, le sorbeau vorbele de pe vârful buzelor.

Pe scenă şi-au făcut apariţia şi cele 10 boboace, la braţul colegilor „de suferinţă”, 10 boboci, pentru prima probă din concurs - ţinuta de seară.

Nu au lipsit din garderoba concurenţilor corsetele bine strânse în talie şi piese vestimentare care puteau scoate în evidenţă „gingăşia” formelor.

Băieţii purtau costume de culoare închisă, accesorizate cu o pălărie sau o umbrelă. Printre concurenţi şi-au făcut apariţia şi alte domnişoare îmbrăcate elegant, fie că aveau fuste lungi strânse în talie, fie că purtau rochii mulate, tocuri înalte, toate exprimau frumuseţe, eleganţă.

Două tinere creatoare de modă, ambele studente la universitatea suceveană, membre ale Cercului de Confecţii de la Palatul Copiilor Suceava, Marilena Şutu şi Corina Chiriac, sub îndrumarea maistrului instructor Ileana Voinoiu, au prezentat mai multe ţinute create de seară, creaţii personale, care au fost apreciate şi aplaudate de public.

 

Breakdance şi Bach

Spectacolul nu a fost o simplă înşiruire de piese muzicale vechi şi prezentări de modă, ci un tablou al acelei epoci, un graţios şi elegant omagiu adus femeii, cu gesturi pline de rafinament (sărutatul mâinii, dăruirea unei flori), dar, mai ales, un omagiu adus personalităţilor artistice din acea perioadă. Publicul a putut să urmărească secvenţe din filme celebre, în care au putut să îi revadă pe Greta Garbo, Marlene Dietrich, Charlie Chaplin.

Un moment inedit şi apreciat de public a fost evoluţia lui Sergiu Mangu, care a făcut o demonstraţie de breakdance pe un fragment de Bach (interpretare la violoncel).

„Şatra”, un dans ţigănesc realizat de câteva studente îmbrăcate în costume viu colorate, şi interpretarea live a uneia dintre dansatoare - „Rhada” - în timpul reprezentaţiei, a fost o pată de culoare, o rupere de ritm, după muzica veche a anilor ‘30.

 

Girls & boys

Probele de aptitudini ale concurenţilor au fost de fapt scurte momente artistice - dans -reamintindu-ne cu plăcere de Moulin Rouge, Mata Hari, Bergman şi Bogart sau atmosfera de club a anilor ’30-’40. Băieţii nu s-au limitat doar la dans, ei au făcut şi puţin striptease, şi-au dat cămăşile albe jos şi s-au desfăcut (unii) şi fermoarul pantalonilor. Parte din ei erau chiar dezinhibaţi şi începuseră să adore momentul, punctat cu ţipete din public, doar că fondul muzical n-a ţinut mult.

Proba cu adevărat fierbinte din concursul de miss şi mister boboc a fost prezentarea lenjeriei intime girls&boys. Fără să se lase prea mult fotografiaţi, priviţi şi aplaudaţi, cei 20 de boboci au defilat pe rând, băieţii în boxeri albi, iar tinerele în dantele şi satin-uri albe, roşii sau negre. A fost o probă pe care publicul o aştepta şi pe care a savurat-o ca atare.

 

Toţi bobocii - câştigători

Un moment inedit a fost apariţia pe scenă, în mijlocul bobocilor şi studenţilor care au participat la spectacol, a baritonului Andras Chiriliuc, care a interpretat o piesă clasică. Chiriliuc a fost bruiat, la început, de fluierăturile ce veneau din public, care s-au diminuat, apoi, fiind înlocuite de câteva aplauze. El a mulţumit publicului pentru prezenţa în număr mare la bal şi le-a spus că va continua şirul acţiunilor culturale de calitate la USV.

La finalul spectacolului, preşedintele juriului, profesorul Adrian Graur, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, a anunţat câştigătorii. Contrar regulilor unui concurs în care câştigă cel mai bun, de această dată s-au oferit premii tuturor concurenţilor pentru diverse calităţi apreciate de juriu: aptitudine, atitudine, carismă, armonie, strălucire, rafinament, eleganţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Remember perioada interbelică.
 Vizualizări articol: 2644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Remember perioada interbelică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Reţete de post Pifteluţe din soia Ai nevoie de: 200 g soia granule, 400 ml apă, 2 morcovi, 2 cepe, 4 căţei cu usturoi, 2 linguri cu oţet, 2 linguri cu făină, o legătură de pătrunjel, ulei, cimbru, sare, piper. Cum procedezi: Înmoaie soia în apa... Citeşte