Google
Tim-Group - Termopane
Tim-Group - Termopane
Tim-Group - Termopane
 
joi, 22 nov 2007 - Anul XII, nr. 278 (3650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5169 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2669 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
CAR Invatamant Falticeni
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Culinar

Reţete de post

Pifteluţe din soia

Ai nevoie de: 200 g soia granule, 400 ml apă, 2 morcovi, 2 cepe, 4 căţei cu usturoi, 2 linguri cu oţet, 2 linguri cu făină, o legătură de pătrunjel, ulei, cimbru, sare, piper.

Cum procedezi:

Înmoaie soia în apa fierbinte cu sare, timp de 30 de minute, după care las-o să se scurgă bine. Între timp, fierbe morcovii întregi în apă cu sare. Într-un castron, amestecă soia scursă cu morcovii fierţi şi tăiaţi mărunt, ceapa tocată şi usturoiul zdrobit.

Condimentează cu sare, piper şi cimbru. La final, adaugă oţetul, după gust şi verdeaţa tocată fin. Din compoziţia astfel obţinută modelează, cu mâinile umede, chiftelele.

Trece-le uşor prin făină, după care rumeneşte-le pe ambele părţi în ulei încins. Serveşte-le reci cu cartofi prăjiţi.

 

Sarmale cu stafide şi nuci

Ingrediente: 1 kg varză murată, 4 linguri cu pastă de tomate, 100 g stafide, 100 g miez de nucă, 75 g orez, 1 ceapă, ulei, sare.

Mod de preparare:

Înmoaie stafidele în apă rece. Trece-le prin maşina de tocat împreună cu nuca. Căleşte ceapa, adaugă orezul şi stinge cu pasta de tomate. Pune stafidele şi nuca şi lasă să fiarbă 10 minute.

Potriveşte de sare şi umple cu această compoziţie foile de varză. Tapetează fundul vasului cu foi de varză, apoi aşează sarmalele. Acoperă cu foi de varză şi toarnă apa. Lasă-le să fiarbă la foc mic.

 

Clătite de post (cu dulceaţă sau spanac)
Ingrediente:
100 g făină, 100 ml apă minerală, 50 ml ulei, 25 g zahăr, sare
Preparare:
Punem făina într-un vas şi treptat, pentru a nu se forma cocoloaşe adăugăm apa, ulei şi sare până ce compoziţia se leagă şi devine o cremă.
Într-o tigaie bine încinsă cu puţin ulei turnăm cu polonicul şi întindem pe toată suprafaţa. Fiind fără ouă le facem puţin mai groase. Întoarcem clătitele pe o parte şi pe alta până se pătrund. Repetăm până terminăm compoziţia.
La final le umplem cu dulceaţă, spanac, urzici sau cu varză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 1294 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reţete de post5.051

Iulius Mall - Concertul Primaverii
Vanzare Service Automate Cafea
Denis Shoes
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Reţete de post Pifteluţe din soia Ai nevoie de: 200 g soia granule, 400 ml apă, 2 morcovi, 2 cepe, 4 căţei cu usturoi, 2 linguri cu oţet, 2 linguri cu făină, o legătură de pătrunjel, ulei, cimbru, sare, piper. Cum procedezi: Înmoaie soia în apa... Citeşte