Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2007 - Anul XII, nr. 262 (3636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

Revoltă a studenţilor cazaţi în căminele Colegiului Alimentar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de studenţi suceveni cazaţi în camerele de cămin de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară au organizat ieri după-amiază un protest spontan în faţa direcţiunii şcolii. Nemulţumirile studenţilor sunt legate de condiţiile de cazare şi masă oferite de colegiul sucevean.

Studenţii au ajuns să fie cazaţi în camerele de cămin ale acestui liceu după ce conducerea facultăţilor la care învaţă a încheiat un protocol cu Colegiul Alimentar, dar acum, studenţii susţin că nu le sunt respectate clauzele contractului pe care ei l-au semnat.

„În primul rând, ne obligă să luăm cel puţin o masă pe zi la cantina liceului, iar nouă de la facultate ni s-a spus că nu avem această obligaţie”, a spus unul dintre protestatari, Ilie Gabriel Bădrăgan. Pentru că de la facultăţile la care învaţă, studenţilor li s-a comunicat că nu sunt obligaţi să mănânce la cantină, aceştia au cerut direcţiunii Colegiului Alimentar să le restituie banii plătiţi în avans pentru masă, dar au fost refuzaţi.

Gabriel Bădrăgan a mai precizat că pentru o masă pe zi la cantină, studenţii trebuie să plătească 7 lei, iar meniul este foarte sărac. „Condiţiile din cantină sunt sub orice critică, prin bucătărie sunt câini şi pisici, iar vesela este veche şi degradată”, mai spus unul dintre protestatari.

 

Condiţiile de cazare şi masă, reclamate la OJPC

 

Condiţiile în care studenţii servesc masa au făcut şi obiectul unei reclamaţii pe care protestatarii au înaintat-o Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, care urmează să demareze un control.

O altă nemulţumire a studenţilor cazaţi în căminele Colegiului Alimentar este legată de faptul că aceştia nu mai au lenjerie de pat. „Ne-au pus anunţuri prin tot căminul că nu vom mai beneficia de lenjerie de pat, dar cu toate acestea, tariful lunar de cazare a rămas neschimbat, deşi nu mai sunt cheltuieli legate de spălarea şi schimbarea lenjeriei de pat”, a spus Ilie Gabriel Bădrăgan.

Faptul că uşa căminului se închide la orele 20.30 este un alt aspect care-i nemulţumeşte pe studenţi. „Este absurd, unii dintre noi avem cursuri până la orele 21, şi de fiecare dată trebuie să cerem învoire de la pedagog şi să spunem cu lux de amănunte ce facem şi când venim”, s-a plâns una dintre studente.

Protestul spontan al studenţilor s-a desfăşurat în biroul directorului Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, Crăiţa Buda Niga.

În legătură cu obligativitatea studenţilor de a servi o masă pe zi la cantină, Crăiţa Buda Niga a declarat că „acestea sunt condiţiile puse de noi, iar ei au fost de acord cu ele în momentul în care s-au cazat şi au semnat o cerere, în care era prevăzută obligativitatea unei mese zilnice”.

Crăiţa Buda Niga a mai spus că elevilor li se cere să servească toate cele trei mese pe zi, iar pentru studenţi, din cauza programului încărcat al unei zile, s-a stabilit să servească doar o masă.

 

Directorul Buda Niga spune că studenţii sunt obligaţi să respecte regulamentul unui cămin de elevi

 

Legat de faptul că uşa căminului se închide după orele 20.30, directorul Buda Niga a precizat că „studenţii au semnat, nesiliţi de nimeni, un contract prin care acceptă condiţiile de cazare ale căminului. Noi nu schimbăm regulamentul de funcţionare al unui cămin de elevi pentru nişte studenţi”. Potrivit directoarei, în cămin stau şi elevi, copii minori, şi pentru siguranţa lor s-a dispus măsura închiderii uşii după ora 20.30.

„Studenţii, dacă ajung mai târziu, anunţă pedagogul la ce oră vin şi li se deschide uşa. Nu cred că i s-a interzis vreunuia să intre în cămin”, a mai spus Buda Niga.

Studenţii nu vor mai avea lenjeria de pat asigurată de cămin, iar diectorul Crăiţa Buda Niga a spus că „acest lucru se întâmplă din cauză că a fost redus numărul de posturi de lenjereasă, studenţii nu sunt normaţi şi nu are cine să le cureţe lenjeria”.

Toate doleanţele şi nemulţumirile studenţilor vor fi prezentate azi în Consiliul de Administraţie al şcolii. Tot astăzi, directorul şcolii, împreună cu un reprezentant al Universităţii „Ştefan cel Mare” se va întâlni cu studenţii revoltaţi pentru a discuta pe marginea nemulţumirilor lor.

În camerele de cămin ale Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară sunt cazaţi în momentul de faţă 61 de studenţi, 22 de băieţi şi 39 de fete. Directoarea Crăiţa Buda Niga a precizat că o parte dintre studenţii cazaţi nu şi-a plătit chiria pentru luna noiembrie, deşi trebuia să o facă până pe 30 octombrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revoltă a studenţilor cazaţi în căminele Colegiului Alimentar.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Revoltă a studenţilor cazaţi în căminele Colegiului Alimentar4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei