Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2007 - Anul XII, nr. 262 (3636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BNR: 40% din banii trimişi din străinătate vin din Italia, adică 1,7 mld. euro, la opt luni-ZF

Marţi, 6 Noiembrie 2007 (20:08:45)

Muncitorii români din Italia, care se confruntă în aceste zile cu o gravă criză de imagine generată de cazul Giovanna Reggiani, au trimis în ţară în ultimii 3 ani circa 3,5 mld. euro, contribuind semnificativ la creşterea puterii de consum, scrie Ziarul Financiar în ediţia de miercuri.
 
ZF a făcut o estimare pe baza transferurilor curente private publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Numai în primele opt luni ale acestui an, muncitorii români din Italia au trimis în ţară peste 1,7 miliarde de euro, adică 40% din totalul sumei transferate din străinătate în România în această perioadă, conform datelor BNR.

"Transferurile făcute din Italia au o pondere de circa 40% în creditul contului de tranferuri curente private, care este de 4,2 miliarde de euro pe primele opt luni, în timp ce cele din Spania au o pondere de 30%. Celelalte ţări precum Marea Brianie, Germania sau SUA urmează la o distanţă considerabilă, contribuind fiecare cu 4-5% la transferurile totale", a spus Constantin Chirca, director adjunct al direcţiei de Statistică din cadrul BNR.

Banii trimişi de românii care muncesc în afara ţării au crescut puternic de la an la an. Astfel, dacă în 2004 ei au trimis 3,1 miliarde de euro, în 2005 suma trimisă s-a ridicat la 3,9 miliarde de euro, în 2006 a ajuns la 5,2 miliarde de euro, iar pentru anul acesta se prognozează 7 miliarde de euro, ţinând cont de evoluţia din primele opt luni, când transferurile au crescut cu 38%.

Potrivit lui Chirca această valoare nu va cunoaşte nicidecum o scădere în următorul an.

"Italienii nu au niciun interes să trimită acasă muncitorii români. Estimăm că anul viitor valoarea sumei trimise va fi cel puţin egală cu cea din acest an. Scandalul din Italia ar putea totuşi să crească ponderea transferurilor din Spania", a spus Chirca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BNR: 40% din banii trimişi din străinătate vin din Italia, adică 1,7 mld. euro, la opt luni-ZF.
 Vizualizări articol: 820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BNR: 40% din banii trimişi din străinătate vin din Italia, adică 1,7 mld. euro, la opt luni-ZF0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei