Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2007 - Anul XII, nr. 262 (3636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Se strânge şurubul

Maşini folosite la contrabandă, reţinute de vameşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lăsaţi fără maşini. Doi indivizi care se ocupau cu contrabanda au rămas fără autovehiculele folosite la acest tip de activitate. Vameşii de la Siret au reţinut două maşini în care au găsit mărfuri care urmau să ajungă, din Ucraina, pe piaţa neagră din România. Măsura a putut fi luată ca urmare a intrării în vigoare a HG 946/2007, care stipulează regimul vamal al contravenţiilor.

„În ambele autovehicule s-au descoperit mărfuri accizabile ascunse în diferite locuri în vederea sustragerii de la vămuire. Mai precis, am descoperit ţigări de contrabandă, motiv pentru care proprietarilor autovehiculelor li s-au aplicat amenzi de câte 5.000 de lei şi li s-a confiscat marfa”, a declarat Tudor Miron, şef tură la Vama Siret.

Una dintre maşini a fost returnată după ce proprietarul a achitat contravaloarea amenzii, în schimb cel de-al doilea autovehicul, o Dacia 1300, se află şi acum în custodia vameşilor.

Trebuie spus că de pe 12 octombrie, când a intrat în vigoare HG 946, au mai fost alte două situaţii similare, numai că vameşii de la Siret le-au permis proprietarilor să plece acasă la volanul maşinilor după ce şi-au plătit pe loc amenzile. Acestea sunt cazurile fericite pentru proprietari, care se pot trezi şi cu autovehiculele confiscate dacă acestea sunt modificate în scopul ascunderii mărfurilor sau bunurilor supuse accizării, respectiv ţigări, alcool, cafea, bijuterii din aur sau platină sau produse de parfumerie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşini folosite la contrabandă, reţinute de vameşi.
 Vizualizări articol: 724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Maşini folosite la contrabandă, reţinute de vameşi4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei