Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2007 - Anul XII, nr. 262 (3636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiecte

PSD propune diminuarea taxelor speciale plătite de suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii locali suceveni ai PSD intenţionează să promoveze un proiect în vederea diminuării taxelor speciale pe care persoanele fizice şi juridice le plătesc la bugetul local.

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, consilierul local Virginel Iordache, a spus că această iniţiativă vizează în mod special reducerea taxei de salubrizare, începând cu anul 2008. Iordache a spus că pentru aceasta, până la sfârşitul acestei săptămâni, consilierii PSD vor depune un proiect de hotărâre de Consiliu Local, prin care se intenţionează diminuarea acestei taxe cu 20% din valoarea actuală pentru persoanele fizice şi cu 10% pentru persoanele juridice.

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, consilierilor locali le revine sarcina de a stabili prin hotărâri nivelul taxelor speciale, care se stabilesc doar pentru crearea unui serviciu public local în interesul persoanelor fizice şi juridice. Iar în aceste condiţii, consilierii PSD vor iniţia acest proiect, pentru diminuarea taxei de salubrizare, pentru a putea fi suportată mai uşor de către populaţie”, a declarat Virginel Iordache, care a mai adăugat că în momentul de faţă persoanele fizice plătesc o taxă de salubritate lunară de 2,5 lei, în timp ce pentru persoanele juridice aceasta este de 5 lei.

În acelaşi timp, Iordache a mai spus că prin acelaşi proiect, consilierii PSD vor solicita ca taxa de salubrizare plătită de suceveni pentru primele trei luni ale anului 2007 să se deducă din sumele ce urmează a fi achitate în 2008. Liderul PSD Suceava spune că populaţia municipiului reşedinţă de judeţ a plătit contravaloarea acestei taxe pentru perioada ianuarie – martie 2007, însă nu a beneficiat de serviciile de salubrizare.

„Din acest motiv mi se pare corect să propunem ca sumele achitate pe aceste trei luni să se deducă din valoarea totală a taxei pe salubrizare de anul viitor. De asemenea, vrem ca prin acelaşi proiect de hotărâre să se dispună şi eliminarea dublei sau triplei impuneri a populaţiei, în condiţiile în care există cazuri când pentru aceeaşi persoană taxa de salubrizare se plăteşte de două ori”, a spus preşedintele PSD Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD propune diminuarea taxelor speciale plătite de suceveni.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD propune diminuarea taxelor speciale plătite de suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei