Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2007 - Anul XII, nr. 262 (3636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De ieri

Căldura a revenit în toate cartierele Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Căldura a revenit în casele sucevenilor cu puţin timp înainte de venirea celor mai friguroase nopţi din iarna acestui an. Conform meteorologilor, în noaptea de luni spre marţi se vor înregistra cele mai mici temperaturi din ultima perioadă (- 8 grade Celsius), în vreme ce pe tot parcursul săptămânii vor fi înregistrate temperaturi negative.

Din fericire, începând de duminică seara, căldura a revenit în toate cartierele Sucevei, inclusiv în George Enescu, unde erau cele mai multe blocuri care nu beneficiau de servicii de termoficare de câteva luni de zile.

Spre ghinionul locatarilor, în momentul în care s-a dat drumul la căldură, la patru scări de bloc s-au constatat că sunt calorifere sparte în apartamentele unora dintre ei.

“Ca o modalitate de a ne cere scuze pentru lipsurile îndurate, am pus echipele noastre de termoficare să le repare gratuit toate problemele de la instalaţia interioară a blocului, ca să poată beneficia şi ei de căldură”, a declarat directorul Termica, Constantin Plăcintă.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute a revenit apa caldă şi la cele patru scări de bloc de pe strada Alexandru cel Bun, unde lucrările au fost întârziate din cauza unor probleme de proprietate asupra terenului ce urma să fie traversat de ţevile de termoficare, care au fost deviate pe alt traseu.

 

Case fără căldură

 

Cu excepţia unui bloc de la punctul termic Mihai Viteazu, care nu a putut fi racordat acum la reţeaua de termoficare, operaţiunea de furnizare a căldurii la toate blocurile afectate de lucrările de modernizare a punctelor termice şi de înlocuire a conductelor uzate s-a finalizat.

Totuşi, la nivelul întregului oraş, acţiunea de racordare a consumatorilor la căldură nu s-a finalizat. La două din punctele termice care au fost modernizate anul acesta, PT Liceul Ştefan cel Mare şi PT Pompieri, căldura nu a revenit încă pentru cei care locuiesc la casă şi beneficiau de serviciile Termica.

“Sunt şanse mari ca locuitorii de pe strada Armenească să beneficieze de căldură chiar de astăzi, iar pentru cei de la PT Pompieri, problema să se rezolve în următoarele trei zile”, a precizat ieri directorul societăţii de termoficare, Constantin Plăcintă.

 

Apa caldă, peste două săptămâni

 

Dacă problema furnizării căldurii a fost rezolvată, mai sunt încă mii de suceveni care abia aşteaptă să beneficieze din nou şi de apă caldă.

Din cele 420 de scări de bloc afectate de lucrările de termoficare din acest an, apa caldă a revenit doar la 85 de scări.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a solicitat firmei de termoficare a oraşului să rezolve şi această problemă în maxim două săptămâni, până la 15 noiembrie, iar conducerea Termica spune că, în mare, termenul va fi respectat.

“Au fost suplimentate echipele care lucrează acum la montarea ţevilor de apă caldă şi a firului de detecţie a avariilor. Zilnic vom încerca să dăm drumul la furnizarea apei calde pe câte un tronson, pentru ca în două săptămâni să nu mai rămână nealimentate decât cel mult câteva scări de bloc unde apar probleme deosebite”, a spus Constantin Plăcintă.

Lucrările de înlocuire a conductelor de apă caldă au fost întârziate şi din cauza lipsei firului de control al avariilor (o tehnologie de detectare a avariilor chiar din primul moment în care apare o fisură), care nu a ajuns la timp din Olanda, unde a fost fabricat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldura a revenit în toate cartierele Sucevei.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Căldura a revenit în toate cartierele Sucevei4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei