Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2007 - Anul XII, nr. 262 (3636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Bucătăria Spitalului Judeţean, închisă de ASP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă nu mai are voie să funcţioneze, au decis ieri autorităţile sanitare care au dat dispoziţie de încetare a activităţii după ce au constatat că în incintă au fost demarate lucrările de reabilitare. Managerul Costică Dăscăliuc, care până ieri nu identificase încă o modalitate viabilă de asigurare a hranei bolnavilor pe perioada renovărilor, pare decis să ignore măsura, declarând că „preferă să plătească amenzi decât să lase peste 1000 de oameni fără mâncare”.

Şeful Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava, doctorul Ludovic Abiţei, a dispus ieri încetarea activităţii blocului alimentar de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, după ce în urma unui control efectuat de angajaţii din subordine s-a constatat că au fost începute lucrările de reabilitare. Sursa citată a arătat că verificările au fost întreprinse în contextul în care termenul până la care bucătăria unităţii trebuia să fie igienizată, respectiv 1 noiembrie, expirase de ceva vreme.

Doctorul Abiţei a arătat că inspectorii trimişi în teren i-au comunicat că renovările la bucătărie tocmai au început şi că nu există garanţia respectării normelor de igienă în prepararea hranei.

„Ieri, la bucătărie, începuseră deja lucrările de înlocuire a geamurilor, respectiv montarea termopanelor. Am decis oprirea activităţii pentru că nu avem garanţia că indicaţiile noastre de a nu se găti mâncarea în praf şi mizerie vor fi respectate”, a explicat Abiţei.

 

Discuţii cu firmele de alimentaţie publică care să se ocupe de gătit

 

Decizia luată de ASP părea ieri să-l lase rece pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, economistul Costică Dăscăliuc, care a declarat că mai durează până când lucrările propriu-zise la bucătărie vor fi demarate şi locaţia va trebui schimbată. El a spus că, deocamdată, montarea termopanelor se face la geamurile unor depozite ale blocului alimentar şi, ca atare, condiţiile de preparare a hranei nu sunt afectate. Şeful celei mai mari unităţi sanitare sucevene a precizat că este în discuţii cu 7 firme de alimentaţie publică din municipiul Suceava, care ar putea prelua activitatea de preparare a hranei până la finalizarea renovării, şi a adăugat că va solicita ASP-ului ridicarea măsurii de suspendare a activităţi. În cazul în care solicitarea îi va fi refuzată, el a afirmat că „preferă să plătească amenzi decât să lase peste 1000 de oameni fără mâncare”.

La rândul său, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a luat poziţie vizavi de situaţia în care se găteşte mâncarea bolnavilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Directorul executiv al instituţiei, doctorul Petrea Dulgheru, a declarat ieri că a fost emisă o ordonanţă prin care, din cauza deficienţelor de ordin igienico-sanitar, bucătăria nu mai are voie să funcţioneze încă din data de 1 noiembrie. El a precizat că a avertizat conducerea spitalului cu privire la sancţiunile pe care le riscă dacă nu ţine cont de ea. „Mi-au cerut o derogare, solicitare la care am să le răspund până marţi”, a punctat Dulgheru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucătăria Spitalului Judeţean, închisă de ASP.
 Vizualizări articol: 724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bucătăria Spitalului Judeţean, închisă de ASP0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei