Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2007 - Anul XII, nr. 262 (3636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

O cafea pentru o memorie de elefant

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consumul moderat de cafea este o mană cerească pentru persoanele în vârstă. Două sau trei ceşcuţe de cafea pe zi se pot dovedi utile pentru a avea o minte sănătoasă şi mereu în formă. Cel puţin aceasta este concluzia la care ajuns autorii studiului european FINE (Finland, Italy, and Netherlands Elderly).

Studiul, desfăşurat în perioada 1990-2000, a avut drept obiect conexiunea existentă între consumul de cafea şi declinul cognitiv al persoanelor vârstnice. Specialiştii au examinat 676 de persoane sănătoase, născute în perioada 1990-1920, originare din Finlanda, Italia şi Olanda. Randamentul cognitiv a fost verificat cu ajutorul testelor Mini-Mental State Examination.

Rezultatele au demonstrat că persoanele care consumau cafea prezentau un declin cognitiv de 1,2 puncte, în timp ce semenii lor care nu erau fanii acestei licori, prezentau un declin de 1,4 puncte. În plus, oamenii de ştiinţă au analizat şi legătura existentă între numărul de ceşti de cafea consumate şi declinul cognitiv.

Cel mai mic declin a fost constat în cazul consumului de trei cafele pe zi, cu o valoare de 0,6 puncte, de 4,3 ori mai mic decât cel constat în cazul neconsumatorilor. ''Cafeina pare a fi principala componentă a cafelei, care este responsabilă cu conexiunea dintre consumul de cafea şi declinul cognitiv. Consumul de cafeină a fost asociat şi unui risc mai mic de apariţie a maladiei Alzheimer şi poate îmbunătăţi funcţiile cognitive, precum memoria, învăţarea, controlul şi stările sufleteşti", cred cercetătorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O cafea pentru o memorie de elefant.
 Vizualizări articol: 911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O cafea pentru o memorie de elefant0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei