Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2007 - Anul XII, nr. 262 (3636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vladimir Voronin acuză România de contestarea identităţii naţionale a R.Moldova

Marţi, 6 Noiembrie 2007 (19:11:00)

Vladimir Voronin, preşedintele R.Moldova, consideră, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă, că relaţiile cu România "nu sunt chiar bune" în prezent, acuzând Bucureştiul de contestarea identităţii naţionale a ţării sale.
 
  "Relaţiile cu România nu sunt chiar bune în prezent şi suntem îngrijoraţi de această evoluţie. Aceste disensiuni au apărut acum, dar existau de mai mulţi ani", declară Voronin, nemulţumit de planul Bucureştiului de acordare a cetăţeniei române persoanelor din R.Moldova care îşi pot dovedi originile române.

"Dacă autorităţile române vor continua să pună sub semnul întrebării identitatea naţională a R.Moldova, sunt convins că relaţiile nu se vor îmbunătăţi. Aceasta este nemulţumirea noastră. Poziţia noastră trebuie înţeleasă de România şi susţinută de Uniunea Europeană. Trebuie să avem relaţii normale cu vecinii - orice ar fi - nu relaţii care să fie în dezavantajul unei părţi".

Întrebat dacă iniţiativa României de a acorda cetăţenie unor moldoveni a creat probleme pentru Chişinău, Voronin a răspuns: "Da, probleme foarte grave. În plus, problemele continuă, iar modificarea legii cetăţeniei în România este o dovadă în plus. Suntem foarte îngrijoraţi şi ne vom adresa tuturor forurilor europene şi internaţionale, pentru că este vorba de integritatea statală a Republicii Moldova. Oricât de liniştiţi ar fi moldovenii din fire, nu putem rămâne indiferenţi faţă de viitorul ţării noastre", subliniază liderul de la Chişinău.

În altă ordine de idei, Voronin susţine că, în urma negocierilor internaţionale, a fost conceput un plan de unificare cu regiunea Transnistria, care va avea o largă autonomie.

"Apreciez consultările bilaterale care au loc între Moldova şi Federaţia Rusă, SUA, UE, Ucraina, OSCE; de asemenea, şi discuţiile pe tema Transnistriei dintre SUA şi Federaţia Rusă, dintre Ucraina şi Uniunea Europeană. Ca rezultat al acestor consultări, a fost acceptat un plan care prevede autonomia Transnistriei şi un mecanism de garanţii pentru implementarea acestui statut şi reunificare", precizează şeful statului.

Voronin a respins orice comparaţie între provincia sârbă Kosovo, care solicită independenţa, şi situaţia din Transnistria: "Nu cred că soluţionarea unui conflict trebuie să fie un model pentru alte cazuri. Fiecare conflict are propriile cauze, propria istorie, propria evoluţie şi, bineînţeles, propria soluţie".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vladimir Voronin acuză România de contestarea identităţii naţionale a R.Moldova.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vladimir Voronin acuză România de contestarea identităţii naţionale a R.Moldova0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei