Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 oct 2007 - Anul XII, nr. 247 (3622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solidaritate

Peste 100 de elevi şi părinţi, în sala de judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Situaţia clădirii în care funcţionează grădiniţa din comuna suceveană Voitinel este şi acum incertă, iar preşcolarii încă nu au un loc sigur în care să-şi facă orele. Problemele au debutat încă din anul 2005, când proprietarul terenului pe care este amplasată grădiniţa a solicitat clădirea în instanţă. Totodată, accesul în clădire al celor 300 de copiii din Voitinel a fost îngrădit în instanţă, la începutul acestui an şcolar, când Judecătoria Rădăuţi a respins Primăriei dreptul de servitute asupra clădirii.

În urmă cu câteva zile, la Judecătoria Rădăuţi a avut loc un alt termen din cadrul procesului pe care Primăria Voitinel îl are cu proprietarul terenului pe care se află grădiniţa. În semn de protest, dar şi de solidaritate, peste 70 de copii pe grădiniţă, însoţiţi de aproximativ 40 de părinţi, au fost prezenţi în sala de judecată, la proces. Primarul comunei Voitinel, Maria Pleşca, a declarat că i-a întâlnit pe elevi şi pe părinţii acestora în sala de judecată şi a fost impresionată de gestul lor.

„Copiii şi părinţii au stat în sală până la terminarea şedinţei de judecată, însă nu au putut să afle şi deznodământul acestui lung proces, întrucât instanţa nu a dat pronunţarea”, a spus primarul Pleşca. Aceasta a mai precizat că „instanţa trebuia, iniţial, să dea o pronunţare asupra acestui caz luni (n.r. 15 octombrie 2007), însă a întârziat”. Juristul Primăriei Voitinel, Cătălin Cârdei a spus că se deplasează în fiecare zi la Rădăuţi pentru a vedea dacă s-a dat o pronunţare în acest caz, însă deocamdată instanţa nu a decis nimic.

Primarul comunei Voitinel, Maria Pleşca a declarat că „problemele au început din anul 2005, când Primăria a achiziţionat de la Fedaral Coop, fostul proprietar al clădirii, un spaţiu pe care l-am amenajat, compartimentat şi l-am transformat în grădiniţă”.

Potrivit acesteia, problemele cu proprietarul terenului pe care este construită grădiniţa sunt vechi, iar în ultimii trei ani şcolari, copiii au putut intra în spaţiu doar cu ordonanţă prezidenţială. „Dacă era clădirea lor, construită de ei şi apoi luată abuziv de stat, înţelegeam, dar clădirea a fost construită de Federal Coop, cu banii de la contribuabili, iar noi de la această societate am cumpărat-o şi suntem proprietari”, a mai spus primarul Pleşca. 

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100 de elevi şi părinţi, în sala de judecată.
 Vizualizări articol: 1001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 100 de elevi şi părinţi, în sala de judecată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei