Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 oct 2007 - Anul XII, nr. 247 (3622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

PNL cere introducerea votului uninominal pentru alegerea consilierilor locali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Liberalii suceveni solicită introducerea votului uninominal pentru alegerea consilierilor locali, ai celor judeţeni şi ai preşedinţilor de consilii judeţene. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Ion Lungu, a declarat că această modalitate de vot ar putea fi aplicată şi la alegerile locale şi nu numai pentru alegerea parlamentarilor.

„Consider că actualul Guvern ar trebui să-şi asume răspunderea pentru promovarea unui proiect de lege în vederea introducerii votului uninominal. Noi, liberalii, am susţinut tot timpul votul uninominal. Din păcate, sunt foarte multe partide care declarativ susţin o astfel de iniţiativă, însă când este vorba să se treacă la acţiune nu se mai face nimic”, a spus Ion Lungu.

Liderul liberalilor suceveni consideră că viitorul proiect de lege privind introducerea votului uninominal ar trebui să conţină prevederi care să stabilească folosirea acestei modalităţi de vot şi la alegerile locale. Lungu consideră că în condiţiile în care consilierii locali vor fi aleşi uninominal, vor avea o responsabilitate mai mare faţă de cei de la care au primit voturilor. Preşedintele PNL Suceava a mai adăugat că alegerea consilierilor locali prin vot uninominal ar determina înlăturarea anumitor „grupuri de culise”, formate din consilieri din partea mai multor partide, care se opun unor proiecte de hotărâri de Consiliu Local. „Dacă vor fi aleşi prin vot uninominal, consilierii locali vor trebui să-şi justifice voturile pe care le dau în consiliu în faţa alegătorilor. Şi vreau să dau exemplul de la Suceava: de multe ori, unii consilieri locali se opun proiectelor de urbanism deşi acestea au toate avizele comisiilor de specialitate. Dacă ar fi votul uninominal, cred că vor exista mai puţine jocuri de culise, pentru că se vor teme că nu vor mai fi aleşi”, a încheiat liderul PNL Suceava."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL cere introducerea votului uninominal pentru alegerea consilierilor locali.
 Vizualizări articol: 895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL cere introducerea votului uninominal pentru alegerea consilierilor locali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei