Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 oct 2007 - Anul XII, nr. 247 (3622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ecologie transfrontalieră

Caravana „Săptămâna verde - Toamna” la Cernăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Asociaţia Grupul Ecologic de Colaborare - GEC Bucovina a organizat la Cernăuţi, în intervalul 11-17 octombrie a.c., Caravana „Săptămâna Verde” dedicată anotimpului toamna.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Caravana ecologistă <Săptămâna Verde> - Proiect pentru promovarea dezvoltării durabile prin cooperare transfrontalieră româno-ucraineană în domeniul protecţiei mediului”, cofinanţat de Uniunea Europeană şi de Guvernul României prin Programul PHARE - CBC 2004.

Proiectul este implementat de un consorţiu care cuprinde organizaţiile ecologiste GEC Bucovina - România şi Bukvitsa - Ucraina şi partenerii asociaţi: Agenţia Regională de Ecologie Cernăuţi, Primăriile municipiului Rădăuţi, oraşului Vicovu de Sus, comunelor Gălăneşti şi Bilca şi Asociaţia pentru Educaţie Cultural-Ştiinţifică „Estica” Suceava.

Aşa cum ne-a declarat vicepreşedintele GEC Bucovina, Loreta Cauteş, „caravana ecologistă <Săptămâna Verde> este un eveniment trimestrial, organizat alternativ în România şi Ucraina, cu tematică inspirată din cele patru anotimpuri, care cuprinde o serie de manifestări de sensibilizare, informare şi participare activă a tinerilor de pe ambele părţi ale graniţei româno-ucrainene în spiritul dezvoltării durabile prin cooperare, dialog şi respect reciproc”. Manifestările consacrate anotimpurilor iarna şi vara s-au desfăşurat în România, în localităţile Suceava, Rădăuţi, Vicovu de Sus, Gălăneşti şi Bilca, iar cele dedicate anotimpurilor primăvara  şi toamna au avut loc în regiunea Cernăuţi.

 

Romeo Săndulescu a subliniat impactul educativ al desenului satiric

 

Seria de manifestări „Săptămâna Verde - Toamna” s-a desfăşurat sub deviza „Probleme comune, năzuinţe comune, soluţii comune” şi a cuprins dezbateri privind cooperarea transfrontalieră în domeniul protejării mediului în cadrul forumului ecologiştilor, seminarii şi lansări de carte cu tematică ecologistă, acţiuni practice de ecologizare, distribuire de materiale trilingve (română-engleză-ucraineană) cu mesaj ecologist. Membrii GEC Bucovina şi partenerii lor din Ucraina au realizat acţiuni ecologiste (curăţirea curţii Şcolii Nr. 13 din Cernăuţi), au organizat un seminar pe teme de dezvoltare durabilă şi un forum de discuţii la şcoala din localitatea Ostriţa.

Responsabilul de proiect, ing. Costel Călinescu, ne-a spus că „prin integrarea şi respectarea intereselor cu privire la mediu şi dezvoltare vom reuşi să facem posibilă îndeplinirea necesităţilor de bază, ameliorarea nivelului de trai al oamenilor, o protecţie sporită şi o mai bună administrare a ecosistemelor şi un viitor mai sigur şi mai prosper”. „Nici o naţiune - a subliniat el - nu poate face acest lucru de una singură. Dar împreună putem: într-un parteneriat global pentru o dezvoltare durabilă”.

Un deosebit succes a avut expoziţia de caricatură ecologistă „100% Natural”, care a fost vernisată în data de 17 octombrie, la Colegiul Pedagogic din Cernăuţi, în prezenţa unui public numeros, format din studenţi, cadre didactice, reprezentanţi ai mass-media ucraineană şi română (o echipă de la TVR Iaşi). Vernisajul s-a  bucurat de prezenţa consulului general al României la Cernăuţi, dl Romeo Săndulescu, care a subliniat puternicul impact educativ pe care îl are desenul satiric de calitate în atragerea tinerilor în acţiunile pentru protejarea mediului înconjurător."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caravana „Săptămâna verde - Toamna” la Cernăuţi.
 Vizualizări articol: 1185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Caravana „Săptămâna verde - Toamna” la Cernăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei