Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 oct 2007 - Anul XII, nr. 247 (3622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţii

14 miliarde de lei, necesare pentru un cimitir nou în Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Cel mai mare cartier al Sucevei – Burdujeni, în care locuieşte aproximativ 40% din populaţia municipiului, va avea un cimitir nou, de anul viitor.

Primarul oraşului, Ion Lungu, a spus că lipsa locurilor de înmormântare este una din problemele grave cu care se confruntă atât locuitorii acestui cartier, cât şi cei din Iţcani.

Cimitirul nou din Burdujeni va fi amenajat pe Dealul Mănăstirii, unde a fost identificat un teren care face parte din patrimoniul Primăriei Suceava.

Conform indicatorilor tehnico-economici de realizare a cimitirului de la Burdujeni, pe o suprafaţă de aproape 3 hectare, investiţia s-ar ridica până la aproape 14 miliarde de lei vechi.

Lista principalelor obiective care vor fi realizate cu bani de la bugetul local va fi supusă aprobării Consiliului Local în şedinţa de săptămâna viitoare.

Printre lucrările care vor trebui să fie realizate pentru a putea fi dat în folosinţă noul cimitir se numără alei pietonale, pe o suprafaţă de 5.518 mp, o parcare auto betonată, de 2.857 metri pătraţi, un praznicar, dotat cu grup sanitar, cu o suprafaţă de 180 mp şi o clopotniţă de 36 mp. Investiţia mai cuprinde şi o suprafaţă betonată de 1.152 mp, o împrejmuire de 590 mp, alimentarea cu energie electrică şi racordul la sistemul de canalizare şi apă potabilă.

În cimitir va fi amplasat şi un monument al eroilor, la care vor fi depuse coroane de flori cu ocazia festivităţilor naţionale.

Imediat după ce indicatorii tehnico-economici vor fi supuşi aprobării aleşilor locali, municipalitatea suceveană va desemna prin licitaţie publică firma care să se ocupe de amenajarea cimitirului. Termenul de realizare a acestuia este de 12 luni calendaristice.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 14 miliarde de lei, necesare pentru un cimitir nou în Burdujeni.
 Vizualizări articol: 1090 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
14 miliarde de lei, necesare pentru un cimitir nou în Burdujeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei