Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 oct 2007 - Anul XII, nr. 247 (3622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Succes cu răsunet sumbru

Filmul „4, 3, 2” a adus încasări cât pentru trei luni la Cinematograful Modern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Un gust amar. Asta ar fi simţit regizorul filmului „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, Cristian Mungiu, în faţa publicului sucevean, prezent în sala de cinema pentru a viziona pelicula premiată cu Palme d’Or la ediţia din acest an a Festivalului de la Cannes.

Cele 18 reprezentaţii, din 24 de spectacole planificate să aibă loc în şase zile, la Suceava, au reunit doar 216 spectatori. Cu toate acestea, încasările raportate de administraţia Cinematografului Modern, chiar dacă şase spectacole au fost suspendate din cauza lipsei spectatorilor, au fost similare cu încasările pe trei luni din perioada anterioară. Astfel, cu o medie de 12 spectatori pe fiecare spectacol, cu un indice de utilizare a sălii de 2,4%, încasările s-au ridicat la suma de 1.080 de lei (10,8 milioane de lei vechi).

Deşi a fost vorba despre una dintre cele mai apreciate pelicule care au rulat în acest an, în cinematografele europene, publicul sucevean s-a lăsat învins de condiţiile mai mult decât precare oferite de singurul cinematograf funcţional din Suceava. Dacă cifrele statistice privind interesul stârnit de filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” sunt dezamăgitoare, concluziile privitoare la atitudinea publicului din Suceava faţă de subiectul filmului sunt de-a dreptul alarmante. Dintre spectatorii prezenţi, aproximativ 85% au fost de vârsta a doua sau a treia, publicul tânăr fiind extrem de slab reprezentat. Spectatorii cu o vârstă peste medie au declarat că nu au mai păşit, în ultimii 15 ani, într-o sală de cinema. Cei aproximativ 3% din spectatorii prezenţi, care au părăsit sala în timpul spectacolului, au fost tineri care şi-au motivat gestul fie prin condiţiile improprii oferite de sală, fie prin faptul că nu sunt interesaţi de subiectul filmului.

Reclamaţiile formulate, la unison, de spectatorii prezenţi în cele 18 spectacole, au vizat calitatea proastă a proiecţiei cinematografice, din punct de vedere al imaginii, sunetului sau al inteligibilităţii, dar şi mirosul neplăcut din sală, scaunele degradate sau temperaturile scăzute din sala de cinema.

Dincolo de cifre şi părerile spectatorilor care, nici adunaţi laolaltă, nu ar fi reuşit să umple sala de spectacole, rămâne, clar conturată, ideea că sucevenii resimt nepăsarea autorităţilor locale care s-au perindat, după 1989, prin Primăria Suceava, faţă de crearea unui spaţiu dedicat exclusiv actului cultural.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Filmul „4, 3, 2” a adus încasări cât pentru trei luni la Cinematograful Modern.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Filmul „4, 3, 2” a adus încasări cât pentru trei luni la Cinematograful Modern5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei