Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 70 (5277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dragnea: Consiliile judeţene pot achiziţiona direct servicii de deszăpezire şi fără coduri meteo

Marţi, 26 Martie 2013 (17:00:52)

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a transmis, marţi, autorităţilor locale că pot contracta, prin achiziţie directă, servicii de deszăpezire chiar dacă pentru zonele respective nu au fost emise atenţionări meteo, dar totuşi ninge, iar pe anumite drumuri pot apărea blocaje de trafic.

Informaţia a fost transmisă la comandamentul de iarnă organizat, marţi, la Guvern, după ce reprezentanţii Prefecturii judeţului Iaşi au reclamat, în discuţii, că au fost anunţate ninsori în judeţ, dar Consiliul Judeţean Iaşi nu mai deţine contracte de deszăpezire pentru drumurile judeţene şi nu poate încheia altele în regim de urgenţă, fără aprobarea Guvernului, nefiind emis un cod galben de ninsori pentru Iaşi.

Atât ministrul de Interne, Radu Stroe, cât şi vicepremierul Liviu Dragnea au arătat însă că nu există o legătură între contractele de deszăpezire şi declararea codului galben pentru anumite zone.

Dragnea a afirmat că, dacă a nins într-un judeţ fără să fie îndeplinite condiţiile pentru a fi emis un cod galben, există totuşi bază legală pentru achiziţia directă a serviciilor de deszăpezire, deoarece este o situaţie de urgenţă.

"Există prevedere legală foarte clară. În Legea achiziţiilor publice, faptul că într-o zonă nu a fost emis, nu a fost anunţat codul galben nu înseamnă că drumurile trebuie să rămână înzăpezite. Nu există o legătură între una şi alta. Nu este nevoie ca, pentru a fundamenta decizia de a face achiziţie directă pentru aceste servicii de deszăpezire, să fie la bază o avertizare de cod galben sau de cod portocaliu", a spus Dragnea.

Avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol a fost ridicată marţi, la ora 11.00, Bucureştiul şi 16 judeţe din sudul şi sud-estul ţării fiind avertizate cu cod galben, valabil până la ora 20.00.

Ninsoarea va continua până în noaptea de miercuri spre joi în aproape toată ţara, dar fără să se mai înregistreze vânt puternic, astfel că Administraţia Naţională de Meteorologie nu va mai emite un nou cod pentru perioada următoare.

În Moldova sunt drumuri acoperite cu un strat de zăpadă de cel mult patru centimetri în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău şi Vrancea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragnea: Consiliile judeţene pot achiziţiona direct servicii de deszăpezire şi fără coduri meteo.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragnea: Consiliile judeţene pot achiziţiona direct servicii de deszăpezire şi fără coduri meteo0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei