Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 70 (5277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Cartel Alfa" cere Guvernului să menţină unităţile productive de la Ductil Steel Oţelu Roşu

Marţi, 26 Martie 2013 (15:45:01)

Confederaţia Naţională Sindicală (CNS) "Cartel Alfa" cere Guvernului să clarifice situaţia de la societatea Ductil Steel Oţelu Roşu şi să găsească soluţii pentru menţinerea unităţilor productive în care s-a investit, dar şi pentru salvarea locurilor de muncă.

Membrii Sindicatului "Ductil" Oţelu Roşu, afiliat la CNS "Cartel Alfa", foşti salariaţi ai societăţii Ductil Steel, protestează până joi în faţa întreprinderii, nemulţumiţi de situaţia celor disponibilizaţi, având în vedere că nu există niciun fel de perspectivă de angajare în zonă, de neplata drepturilor salariale cuvenite în baza Contractului Colectiv de Muncă şi de incertitudinea privind situaţia societăţii.

CNS "Cartel Alfa" cere Guvernului să stabilească de urgenţă o întâlnire cu reprezentanţii sindicatului pentru clarificarea situaţiei şi pentru stabilirea modalităţilor concrete de rezolvare a acesteia, în interesul salariaţilor şi cu perspectiva repornirii activităţii.

Sindicaliştii solicită stabilirea unei strategii pe termen scurt şi mediu, acordarea drepturilor salariale, inclusiv salariile compensatorii, care derivă din aplicarea Contractului Colectiv de Muncă, încheierea şi semnarea unui protocol care să cuprindă toate aspectele referitoare la situaţia societăţii şi a salariaţilor.

"Ne exprimăm speranţa că în situaţia nefericită în care se doreşte încetarea activităţii, nu se va trece la lichidarea capacităţilor de producţie şi se va avea în vedere vânzarea acestora către o altă societate interesată de producţia de oţel. CNS «Cartel Alfa» urmăreşte cu maximă îngrijoare situaţia de la Oţelu Roşu, cu atât mai mult cu cât lichidările de societăţi par să devină o practică tolerată de Guvern", se arată într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX.

"Cartel Alfa" cere Guvernului să intervină şi să-şi asume de urgenţă găsirea de soluţii pentru menţinerea unităţilor productive şi salvarea locurilor de muncă.

În ultima lună, sute de angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii au protestat faţă de neplata salariilor compensatorii. Conducerea Mechel Câmpia Turzii a propus plata eşalonată pe trei luni a salariilor compensatorii şi ca foştii angajaţi să taie utilaje casate pentru a le vinde la fier vechi pentru banii aferenţi acelor plăţi, dar angajaţii disponibilizaţi au fost nemulţumiţi de această soluţie.

Premierul Victor Ponta declara, în urmă cu o săptămână, că înţelege nemulţumirea, suferinţa şi nedreptatea care li se face celor de la Câmpia Turzii sau altora, precizând însă că, în acest moment, pe legislaţia actuală, Guvernul nu are dreptul să intervină, fiind vorba despre o societate privată sută la sută.

Ponta a cerut ministerelor Economiei şi Justiţiei să găsească soluţii juridice care să preîntâmpine situaţii precum cea de la Mechel, el arătând că trebuie să existe o responsabilitate chiar penală pentru şefii societăţilor private care nu-şi respectă obligaţiile.

Grupul rus Mechel a vândut recent, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro), combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Cartel Alfa" cere Guvernului să menţină unităţile productive de la Ductil Steel Oţelu Roşu.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Cartel Alfa" cere Guvernului să menţină unităţile productive de la Ductil Steel Oţelu Roşu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei