Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 70 (5277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CE vrea să reducă ajutoarele de stat din 2014, iar granturile să vină doar din fonduri structurale

Marţi, 26 Martie 2013 (15:39:56)

Comisia Europeană (CE) vrea să reducă, din 2014, ajutoarele de stat, propunere respinsă de România şi alte ţări, şi să accepte acordarea de finanţări nerambursabile doar prin fondurile structurale, nu şi de la buget, sprijinul la nivel naţional urmând să fie aplicat în special prin garanţii.

"La nivelul autorităţilor publice sunt grupuri de lucru în cadrul cărora România îşi construieşte poziţia astfel încât atunci când se duce la Comisia Europeană împreună cu restul statelor membre să afle tot mai mult poziţia agenţilor economici de pe piaţă. Din modificările propunse de Comisia Europeană, după 2014 scad intensităţile pentru ajutor de stat regional. Noi împreună cu alte state membre, mai ales cele din ultimele două valuri care au aderat la Uniunea Europeană, încercăm să menţinem intensităţile la nivelul actual", a declarat marţi Mihaela Marinescu, inspector de concurenţă la Direcţia Ajutor de Stat în cadrul Consiliului Concurenţei (CC) la conferinţa "Mediafax Talks about SMEs" organizată de Mediafax în parteneriat cu Asociaţia Română a Băncilor.

Ea a îndemnat firmele să transmită poziţiile lor Comisiei Europene pentru a se menţine nivelul actual, întrucât scăderea ajutorului de stat cu 20% ar avea un impact puternic mai ales asupra IMM-urilor, care reprezintă motorul economiei atât în România, cât şi în celelalte state din Uniunea Europeană.

Un alt aspect evidenţiat de Marinescu este acela că granturile nu vor mai fi acceptate de către CE ca o formă transparentă decât în cazul fondurilor structurale, iar în rest, mai ales pe partea de dezvoltare regională, se va pune accent pe fonduri de garantare şi garanţii.

"Dacă vreţi granturi, eu zic să vă îndreptaţi atenţia către fonduri structurale, în rest fondurile naţionale or să fie, pentru că aşa ne cere Comisia, înspre garanţii", a sfătuit inspectorul CC firmele.

În ceea ce priveşte schemele de minimis, Marinescu a arătat că România şi alte state membre au solicitat CE ridicarea plafonului de la 200.000 de euro la 500.000 de euro, însă potrivit unor surse din interior acest lucru nu va fi posibil.

Ea a mai precizat că autorităţile lucrează împreună cu Ministerul Fondurilor Europene pentru a lansa schemele de finanţare în 2014 şi a recomandat firmelor să trimită semnalele din piaţă pentru a fi luate în considerare, pentru că de la "birouri există o altă imagine".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CE vrea să reducă ajutoarele de stat din 2014, iar granturile să vină doar din fonduri structurale.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CE vrea să reducă ajutoarele de stat din 2014, iar granturile să vină doar din fonduri structurale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei