Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 70 (5277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tragedie

Dramă cumplită într-o familie cu nouă copii, după ce mezinul a murit otrăvit cu motorina dintr-o cutie de compot

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Micuţul în vârstă de un an şi trei luni de zile care a murit otrăvit cu un amestec de motorină cu diluant, caz relatat în exclusivitate în ediţia de ieri a ziarului nostru, provine dintr-o familie în care erau crescuţi nu mai puţin de nouă copii. Chiar dacă familia este numeroasă, au constatat autorităţile, nu se poate vorbi de neglijenţă sau iresponsabilitate. Ancheta demarată ieri de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava a arătat că nu se impune luarea unei măsuri de protecţie pentru copiii din familie.

 

Învăţase de o zi să deschidă uşile şi să se plimbe prin camere

Familia lovită de tragedie este din Prelipca-Salcea. Copilul, Ioan B., a ingerat otrava joia trecută şi a murit după două zile, sâmbătă, la „Reanimarea” Spitalului Judeţean Suceava.

Ieri, mama micuţului le-a povestit reporterilor Monitorului de Suceava cum s-a produs cumplita tragedie. Ceasul rău a făcut ca o cutie de compot în care se afla motorină în amestec cu diluant, pentru aprinderea focului, să fie la îndemâna micuţului. Copilul în vârstă de un an şi trei luni, a povestit mama, abia învăţase de o zi să deschidă uşile camerelor. Aşa a intrat în dormitor şi, scăpat de sub supraveghere pentru puţin timp, a dat peste cutie.

 

O înghiţitură din cutie i-a luat viaţa copilului

„El, săracul, a întins mânuţa la clanţa uşii, de o zi învăţase să deschidă uşa. A intrat în dormitor, a văzut borcanul de compot din care l-am servit şi probabil că asta l-a atras, a crezut că e ceva bun de băut. Când l-am văzut, el deja luase un gât. Era tare mic săracul, iar o mică înghiţitură i-a fost fatală”, a relatat cumplita dramă femeia.

Ea a precizat că nu ţinea de regulă recipientul pentru aprinderea focului în casă, însă în ziua blestemată s-a întâmplat să-l uite lângă soba din dormitor.

Femeia a adus până acum pe lume nouă copii. Cel mai mic este băieţelul care a murit, iar cel mai mare copil, o fată, este în clasa a IX-a la un liceu din Suceava.

Familia locuieşte într-o casă încăpătoare din Prelipca, având o stare materială acceptabilă. Bunicul băiatului a accentuat şi el starea materială bună familiei, de frica unei posibile intervenţii a autorităţilor.

„Era cel mai mic nepot al meu, toţi copiii sunt hrăniţi, îngrijiţi, aşa i-a fost lui soarta. Tatăl lui lucrează toată ziua pentru copii. În orice familie cel mai mic e cel mai iubit, e durere mare”, a declarat bunicul. 

 

Medic: “Evoluţia a fost lent nefavorabilă şi s-a produs decesul”

Reprezentantul medicilor de la Spitalul Judeţean Suceava spun că, în ciuda eforturilor, nu au avut cum să-l salveze pe copil. Vârsta foarte fragedă a contribuit decisiv la sfârşitul tragic.    

„Copilul în vârstă de un an şi trei luni a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava, comatos, ca urmare a ingestiei cu amestec de motorină şi diluant. În ciuda eforturilor colegilor noştri din Terapie Intensivă şi a medicilor pediatri, evoluţia a fost lent nefavorabilă şi s-a produs decesul”, a declarat medicul Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava.

Specialiştii de la Direcţia de Protecţie a Copilului Suceava vor propune părinţilor un program de consiliere psihologică la care să ia parte şi copiii.

 

Alte tragedii cumplite: un copil spânzurat de şnurul suzetei, altul înecat cu o sămânţă  

Recent, la finele lunii februarie, în judeţ s-au mai înregistrat încă două accidente casnice cel puţin la fel de cumplite, soldate cu decesul unor copii mici.

Într-un prim caz, o fetiţă în vârstă de un an şi şase luni de zile din comuna Bogdăneşti a murit ştrangulată cu şnurul de la suzetă. La momentul tragediei, ambii părinţi erau acasă, mama fiind într-o cameră alăturată, unde îl alăpta pe cel mai mic copil al familiei, un bebeluş de o lună de zile. Ghinionul a făcut ca şnurul suzetei să se agăţe de un capăt al pătuţului, iar micuţa a murit ştrangulată.

Tot la finele lunii februarie un copil în vârstă de un an şi patru luni din comuna Mitocu Dragomirnei a murit după ce s-a înecat cu o sămânţă de floarea soarelui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dramă cumplită într-o familie cu nouă copii, după ce mezinul a murit otrăvit cu motorina dintr-o cutie de compot.
 Vizualizări articol: 6778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Dramă cumplită într-o familie cu nouă copii, după ce mezinul a murit otrăvit cu motorina dintr-o cutie de compot3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(27 mar 2013, 08:24:55
Va contraziceti de aiurea; ca Dumnezeu, ca ... nu l amestecati pe bunul Dumnezeu in alegerile voastre...pocait sau penticostal, catolic , ortodox, evreu...legile sunt aceleasi, Dumnezeu e unul, noi alegem o cale sau alta....sa ne fie de bine....UN LUCRU VREAU SA PRECIZEZ: DUMNEZEU NU OMOARA....NU TRASNESTE, NU PEDEPSESTE...EL e IUBIRE... se intampla din neglijenta noastra , din nebagare de seama.... erau totusi 9 copii in acea casa, nu i simplu... ca esti penticostal sau ortodox, nu fa parada de asta. Fiecarui i se intampla sa piarda pe cineva drag, doamne fereste...de cate ori noi insumi nu ne am lasat copiii nesupravegheati? asta nu inseamna ca nu avem grija de ei...Dumnezeu a ales sa plece la El acum...caci VIATA si MOARTEA sunt in mana MANTUITORULUI...aici EL alege..pare dur si nedrept
2.   Comentariu trimis de
(27 mar 2013, 08:28:47
dar asta e .. ar trebui sa intelegem asta de mici, sa ne obisnuim cu gandul ca viata noastra e fum, teribil de trecatoare, ca nu putem sa ne prelungim viata, sa ne o scurtam, ca suntem in mana si la mila LUI... si nu ne am mai certa pe teme religioase....si n am mai face o drama din moartea celor dragi....va spun tot din experienta..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei